fbpx

Pupić traži i od MO Puntamika da zaštite žitelje od Zdenka Zrilića

Županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač poziva na sazivanje zbora građana na Puntamici zvog novog prijedloga UPU Vitrenjak.

– Nakon što je MO Arbanasi nedvojbeno i nedvosmisleno utvrdio da Izrađivač Urbanistički plan uređenja zone mješovite namjene Bregdeti tvrtka Blok-Projekt d.o.o., odgovorna osoba Željko Predovan, dipl.ing.arh. i financijer izrade UPU-a tvrtka Nautilus d.o.o. ne pogoduju razvoju Grada Zadra i naselja Arbanasi, već pogoduju isključivo privatnom investitoru i stao u obranu žitelja Arbanasa isto očekujem i od MO Puntamika. Ovakve stvari događaju se već 20 godina. Vrijeme je da se tome kaže dosta i napokon stane na kraj. Tvorac ovog zadarskog “čuda”, pravednik koji farba tunele 12 puta kaže da protiv njega nema dokaza ni svjedoka. Ni protiv Caponea nikada nije bilo dokaza ni svjedoka dok nije došao Eliot Ness koji ga je strpao u zatvor zbog porezne prijevare, napisao je Pupić Bakrač.

Njegov poziv prenosimo u cijelosti.


Marko Pupić-Bakrač
Josipa Kosora 11
Zadar Zadar

MO Puntamika
Antuna Gustava Matoša 36
Zadar

PREDMET: ZAMOLBA ZA SAZIVANJE ZBORA GRAĐANA

U Gradskoj vijećnici 16.01.2019. godine održana je javna rasprava za Urbanistički plan uređenja zapadnog dijela Vitrenjak I koja je izradio Livakovićev D&Z na zahtjev naručitelja tvrtke Kamen gradnja (Zdenko Zrilić). Na području MO Puntamika dozvoljena visina vijenca je 9 metara. U UPU zapadnog dijela Vitrenjak I dozvoljen visina vijenca je 12 metara . Osim toga planom se predviđa veličina građevinske čestice 1000 m2 iako je Prostornim planom Grada Zadra građevinska parcela dimenzionirana na 600 m2. Takvim planom pogoduje se investitoru a oštećuje lokalno stanovništvo. Viša gradnja od okolne umanjuje vrijednost nekretnina domicilnog stanovništva. Dok određivanjem građevinske čestice od 1.000 m2 vrijednost zemljišta lokalnog stanovništva čije su čestice manje od 1000 m2 svodi se praktički na nulu (inače cijena zemljišta na tom području je 400-500 eura m2). Možda zato da bi to zemljište investitor mogao dobiti uz mizernu naknadu?

Budući Gradska uprava štiti interese investitora (Zdenka Zrilića) na štetu stanovnika Puntamike sukladno vašim ovlastima molim vas da sazovete zbor mještana kako bi se stanovnici MO Puntamika mogli očitovati o UPU zapadnog dijela Vitrenjak I te Gradskoj upravi uputiti mišljenje o istom.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač


Pupić traži od MO Arbanasi da sazove zbor mještana i zaštiti ih od Zdenka Zrilića