fbpx

UPU VITRENJAK II Bivši dogradonačelnik Vlakić upozorio na pogodovanje isključivo Zdenku Zriliću pa primio “neugodan” poziv!

U Gradskoj vijećnici jučer je održano javno izlaganje Urbanističkog plana uređenja zapadnog dijela Vitrenjak II. Naručitelj je tvrtka Kamen gradnja u vlasništvu Zdenka Zrilića, a UPU je kao i uvjek izradio Livakovićev D&Z

Ovim planom obuhvaćeno je 2,7 hektara, a predviđena je pretežno stambena gradnja uz mogućnost uslužnih djelatnosti. U raspravi je sudjelovao bivši dogradonačelnik Zadra, Ivica Vlakić kao i njegov brat Jakov Vlakić koji živi u Zagrebu. Oboje su suvlasnici zemljišta koje obuhvaća ovaj UPU.

Većina zemljišta koja spadaju pod novi UPU u vlasništvu su tvrtke Kamen gradnja d.o.o. čiji je vlasnik Zdenko Zrilić. Istim planom predviđa se veličina građevinske čestice od 1.000 metara kvadratnih, dok je Prostornim planom Grada Zadra definirano da građevinsko zemljište mora imati minimalno 600 metara kvadratnih.

Vlakić je istaknuo kako se ovdje radi o kaznenom djelu obezvrjeđenja tuđe imovine. Jakov Vlakić više je puta ponovio kako se tako predloženim planom pogoduje samo investitoru. “Ovo neće stati samo na našim prigovorima, a to je upozorenje, a ne prijetnja” izjavio je Vlakić. Zamjenik pročelnika za graditeljstvo, Matko Segarić, koji je vodio raspravu, Vlakićevu izjavu je okarakterizirao kao prijetnju, što je uvedeno i u zaspisnik javne rasprave.

“Nakon što sam u petak ujutro razgovarao sa Vama, poslijepodne sam imao vrlo neugodan poziv od predstavnika investitora, koji mi je rekao kako se ja nemam što petljati u urbanistički plan”, izjavio je Vlakić.

ZDanas