fbpx

Pupić poslao Gradskoj upravi popis tvrtki u vlasništvu obitelji Zrilić kako ih ne bi “oderali”

Povodom odgovora Grada Zadra na pitanje koje je klub vijećnika Akcije mladih i Mosta postavio, a vezano uz dugove tvrtki Zdenka Zrilića prema Gradu Zadru, očitovao se županijski vijećnik Akcije mladih i Mosta, Marko Pupić Bakrač. Da podsjetimo, u odgovoru Grada Zadra navodi se kako Gradska uprava nema saznanja tko je vlasnik tvrtki, citiramo: “Grad Zadar nije nadležan za vođenje evidencija o vlasničkim statusima pravnih osoba.”

Pupić-Bakrač u svojem priopćenju navodi:

“Naivcima u Gradskoj upravi koji žive u neznanju poslao sam izvadak iz Sudskog registra trgovačkih društava tvrtki u kojima su involvirani Zdenko Zrilić, Grga Zrilić i Zdenka Zrilić. Kako jadni ne znaju tko je vlasnik koje tvrtke može im se dogoditi, hipotetski rečeno, da ih netko odere, ostane im dužan s jednom tvrtkom pa onda otvori drugu i ponovi taj scenarij, pa treću… Eto kako im se to ne bi događalo, da ne moraju vjerovati nekome na majke mi kad im kaže da nema u vlasništvu tvrtku koja je dužna gradu, nastojim ih prosvijetliti da postoji Sudski registar trgovačkih društava dostupan na internetu.”

Pupić je u svojem priopćenju za javnost priložio i e-mailove koje je poslao na adrese Gradske uprave, i to konkretno na adrese gradonačelnika Dukića, pročelnice Mirjane Zubčić i pročelnika za financije Ivana Mijolovića. Pupić je u istom e-mailu priložio popis od preko 70 tvrtki u kojima su vlasnici, članovi uprave ili direktori Zdenko Zrilić ili njegova djeca.

Na popisu tvrtki koje je Pupić-Bakrač proslijedio Gradskoj upravi nalazi se znakovito i tvrtka Miaco Adria d.o.o. u čijem vlasništvu je upravo tvrtka Jadera d.o.o., danas poznata po dugu koji se mjeri u desecima milijuna kuna prema Gradu Zadru za zakup gradskih prostora.

ZDanas


MLADEN MALTA PITAO GRADONAČELNIKA Tvrtka Jadera ima preko 9 milijuna kuna duga prema Gradu, a opet im produžavate ugovore o najmu poslovnih prostora?!

MLADEN MALTA PITAO GRADONAČELNIKA Tvrtka Jadera ima preko 9 milijuna kuna duga prema Gradu, a opet im produžavate ugovore o najmu poslovnih prostora?!