fbpx

Daruvarcu određeno 30 dana istražnog zatvora: “Sve je namješteno da me vrate u zatvor”

Kao motiv se navode objave koje je 24-godišnjak iznosio na društvenim mrežama vezano uz ranije događaje u kojima je sudjelovao 32-godišnjak.

Istražni sudac Županijskoga suda u Zadru odredio je Darku Kovačeviću Daruvarcu (32) 30 dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenoga djela. Daruvarac je u 17 sati u lisicama priveden županijskom državnom odvjetniku na ispitivanje nakon sukoba s 24-godišnjakom u subotu predvečer u kafiću na Puntamiki, rubnom zadarskom kvartu, pred mnoštvom ljudi, majkama s djecom…

– Nisam nikome prijetio, sve mi je namješteno kako bi me vratili u zatvor – izjavio je Daruvarac. Navodno postoji videosnimka tog sukoba.

– Hoće li moj branjenik na slobodu stvar je DORH-a – rekao je Boris Radman, odvjetnik Darka Kovačevića Daruvarca. Za razliku od prije devet mjeseci kada je naočigled mnogih gostiju kafića na Meladi brutalno premlatio nogama i šakama 18-godišnjakinju s kojom je bio u povremenoj vezi, a glavom joj je lupao o umivaonik, ovaj put gosti i konobari spriječili su teže posljedice. Tako nam je barem rečeno u tom kafiću uz tvrdnju da se sve odvijalo jako brzo, da je jedan pao, a drugi je digao stolac te da zapravo ne žele mnogo pričati iz razumljivih razloga – strah ih je. No 24-godišnjak navodno se Daruvarcu suprotstavio bez straha kada je ovaj, kako nam je rečeno iz policije, prigovorio 24-godišnjaku zbog osude na društvenim mrežama brutalnog premlaćivanja 18-godišnjakinje. Policija nam je potvrdila da je Daruvarac prijavljen jer je nakon verbalnog prepucavanja fizički nasrnuo, odnosno gurnuo 24-godišnjaka i da je mladić pao preko stolca. No Daruvarac je prijavljen i za prijetnju. Naime, nakon sukoba 24-godišnjak je sam otišao na policiju i sve prijavio.

– Sve se odvijalo jako brzo. Ne znam je li bilo udaraca, ali sam vidio da je jedan od njih, valjda taj Daruvarac dignuo stolicu – izjavio je jedan od konobara kafića.