fbpx

PARODIJA Nakon poništenog prvog natječaja na drugom na mjesto ravnatelja ŽUC-a izabran Branko Kutija

Branko Kutija (HDZ) izabran je u srijedu za v.d. ravnatelja Županijske uprave za ceste (ŽUC), očekivano, jednoglasnom odlukom svih pet članova Upravnog vijeća ŽUC-a.

Mile Fabijan, kojem je mandat službeno istekao u ožujku prošle godine nakon što je na čelu ove ustanove bio 20 godina kao prvi i jedini ravnatelj, funkcija v.d.ravnatelja na kojoj je proveo proteklu godinu ističe 24. ožujka. Branko Kutija je do izbora bio zaposlen kao zamjenik ravnatelja ŽUC-a.

Natječaj za ravnatelja ŽUC-a bio je poništen prošle godine u svibnju. Prema tadašnjim uvjetima, Fabijanov nasljednik morao je biti VSS ili VŠS graditeljskog, prometnog ili ekonomskog smjera, te imati pet godina radnoga iskustva u struci. Na natječaj su se javili Mario Bakmaz, Dinko Kardum, Dinko Jović, Marko Klanac i Denis Batur, no bez obrazloženja natječaj je poništen i raspisan je drugi, a sada znamo i zašto.

U javnosti se još tada spekuliralo da se pogoduje Branku Kutiji, o čemu se prije nekoliko dana oglasila i Akcija mladih.

– Morat ćemo reagirati krajnje radikalno ako se Branka Kutiju, koji nema odgovarajuću stručnu spremu, instalira za ravnatelja ŽUC-a po partijskoj osnovi, jer on, kao tekstilno kemijski inženjer, nema odgovarajuće kvalifikacije za to radno mjesto – izjavio je županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač.

V.d. ravnatelja Branka Kutiju, inače bivšeg gradonačelnika Benkovca i bivšeg saborskog zastupnika, izabralo je Upravno vijeće ŽUC-a u sastavu Željko Dilber (predsjednik), Daniel Segarić, Krešimir Laštro, Dalibor Barešić i Ante Čačić.

ZDanas/Zadarski.hr