fbpx

HUAWEI P30 PRO Najmoćnija kamera na svijetu po DxOMarku

Huawei je nedavno na ekskluzivnom događaju u Parizu predstavio nove uređaje iz P30 serije, a DxOMark, najrelevantnija stranica za recenzije kamera, proglasila je HUAWEI P30 Pro dosad najboljim mobitelom ikad dodijelivši mu 112 bodova. Nasljednik lanjskog modela, koji je prošle godine postavio ljestvicu izuzetno visoko, opravdao je očekivanja i ponovno oduševio recenzente.

HUAWEI P30 Pro prvi je uređaj na svijetu koji dolazi s četverostrukom Leica kamerom. Novi Leica Quad Camera sustav uključuje 40MP glavnu kameru s HUAWEI SuperSpectrum Senzorom, 20MP ultra-širokokutnu kameru, 8MP telefoto kameru, HUAWEI ToF kameru te 32MP prednju kameru koja donosi najbolje selfie snimke dosad.

Značajka koja je oduševila recenzente je dosad neviđena mogućnost zumiranja na mobilnim kamerama. Naime, Huawei P30 Pro podržava 5X optički zoom, 10X hibridni zoom te čak 50X digitalni zoom. Nova kamera ponaša se izuzetno dobro i u uvjetima slabijeg osvjetljenja, dok oduševljava i poboljšani depth effect uz još brži autofokus. Osim vrhunske fotografije, novi Huaweijev flagship omogućuje snimanje još boljih i kvalitetnijih videa, a segmenti u kojima je kamera dobila pohvale su stabilizacija slike, mogućnosti autofokusa, čistoća i kvaliteta detalja te vjeran prikaz boja.

DxOMark nastao je 2008. godine, a kroz godine su se pokazali kao izuzetno stručan i neovisan izvor u mjerenju karakteristika kvalitete fotografija, videa, leća i kamera. Njihove ocjene nastaju kroz različite testove u posebno pripremljenim uvjetima, a pri testiranju koriste posebne napredne alate kako bi precizno izmjerili mogućnosti uređaja. Zbirni rezultat koji dodjeljuju uređajima sastoji se od rezultata fotografije, videa, a osim stražnje, mjere se i rezultati prednje kamere.

Huawei je lanjskim modelom P20 Pro postigao najveći rezultat ikad na ovom benchmarku koji ga je dugo vremena držao na samom vrhu DxOMark ljestvice, a P30 Pro ponovio je uspjeh i tako pokazao kako je Huawei vladar u svijetu mobilnih kamera. Naime, pri samom vrhu DxOMark ljestvice nalaze se čak tri Huaweijeva uređaja kao potvrda dominacije u ovom segmentu. Mobilna kamera pokazala se jednim od segmenata koje korisnici najviše cijene, a nema sumnje da će ovaj uređaj privući velik broj zainteresiranih.