fbpx

Jandroković komentirao presudu bivšem šefu Sanaderu

Predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković ocijenio je da je presuda Vrhovnog suda bivšem premijeru Ivi Sanaderu na šest godina zatvora dokaz da je pravosuđe nepristrano i da nitko nije iznad zakona.

“Presuda Vrhovnog suda je presuda jednoj osobi, čovjeku s imenom i prezimenom. To je dokaz da je pravosuđe nepristrano. Riječ je o čovjeku koji je u vrijeme počinjenja djela bio predsjednik i HDZ-a i vlade i slažem se da je to i za društvo poruka koja nije dobra, ali isto tako je poruka da nitko nije iznad zakona i da hrvatski sudovi rade svoj posao”, ustvrdio je Jandroković.

Na pitanje misli li da to nije teret HDZ-u, Jandroković je kazao da bi “sasvim sigurno bilo bolje da toga nema”. “Ali ponavljam, ovo je presuda jednoj osobi”, naglasio je.

Popodne će sastavljati listu za EU parlament
Jandroković je, ne otkrivajući detalje, najavio da će poslijepodne stranačka tijela Predsjedništvo, Nacionalno vijeće i Središnji odbor HDZ-a utvrditi stranačku listu za izbore za Europski parlament, kao i izborni program i strategiju za izbore.

O imenima kandidata na listi nije htio govoriti, samo je najavio da HDZ na izbore izlazi samostalno. “Idemo sami na izbore i siguran sam da ćemo ostvariti pobjednički rezultat.”

Na nagađanja da će na listi biti netko tko je u posljednji trenutak uskočio u HDZ, pri čemu se aludiralo na aktualnu europarlamentarku, bivšu HSS-ovku Marijanu Petir, Jandroković je pozvao na strpljenje, rekavši da će sve biti poznato do kraja dana.

Izvor: Index.hr