fbpx

Obustavom prometa prosvjedovali vozači Liburnije

U Zadru je na jedan sat obustavljen promet javnog prijevoza. Prosvjedovali su vozači Liburnije kako bi još jedanput pokazali nezadovoljstvo odlukom Uprave i Grada Zadra da im ne povećaju plaće za deset posto – dok se istodobno, na što su posebno ogorčeni, dižu plaće direktorima gradskih tvrtki.

Od svojih zahtjeva ne odustaju, a spremni su ako treba i na generalni štrajk.

Za sve ima, osim za radnike – ispisali su vozači svoje poruke te ih postavili na prozore svojih autobusa koji se nisu pomaknuli sa zadarskog Glavnog kolodvora punih sat vremena. Njihove ionako male plaće, koje u prosjeku neprelazi 4200 kuna, nisu se mijenjale više od deset godina. “Mislim da je ovo krajnje vrijeme, plaća je nedostatna za život, tih deset posto bilo bi nekih petstotinjak kuna, bit ćemo ustrajni do kraja .” – kazao nam je jedan od vozača koji u Liburniji kruh zarađuje više od petnaest godina. On je danas tako prosvjedovao s pedesetak svojih kolega.

Pravni zastupnik SSSH-a Vedran Uranija ne prihvaća obrazloženje grada i Uprave kako sredstava nema. “Naš gradonačelnik ima najveću plaću u Hrvatskoj, dižu plaću sebi i svojim suradnicima, a radnicima šipak. “

Prosvjedu se ,kaže Uranija odazvalo 90 posto, radnika Liburnije. Bilo bi ih više, ali su se neki, tvrdi, suočili sa zastrašivanjem. “Ja imam samo jednu poruku prema gradu i prema upravi, ujedinjeni smo, ljuti smo, nemojte vršiti pritisak na nas, bit ćemo žestoki – poručio je glasno, Marin Sikirić, povjerenik Sindikata prometa i veza Liburnija.

Kako je bio najavljen, štrajk nije iznenadio građane, olakotna okolnost je i što naravno nije trajao dugo. “Podržavam radnike koji nemaju plaću, mi možemo malo pričekati…. mi putnici, a što ćemo nego čekati, radnici neka znaju za što rade…” – neki su od komentara.