fbpx

Otvorena Teslina, kod trafostanice na Plovaniji osvanut će rotor

Jučer je, nakon šest mjeseci radova, za promet ponovno otvorena Ulica Nikole Tesle. Do početka glavnoga dijela turističke sezone završit će se, privremeno ili potpuno, radovi na svim gradskim prometnicama. Na jesen će uslijediti nova raskopavanja i obustave prometa.

Ponovno se može automobilom s Plovanije do Voštarnice doći najkraćim putem – Ulicom Nikole Tesle. Za obnovu 340 metara, od rotora prema sjeveroistoku, trebalo je skoro 4 milijuna kuna i pola godine. I toliko dugo će otprilike biti prohodna – dok ne počne sljedeća faza radova, kaže zadarski pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo, Darko Kasap.

U samoj ulici je izgrađena sva potrebna infrastruktura, prvenstveno sustav odvodnje koji ide dalje prema cjelokupnom rješenju naselja Plovanija. Mi smo, dakle, završili ovu fazu s kojom ćemo stati do početka ljetne sezone. Na jesen očekujem raspisivanje natječaja za nastavak rekonstrukcije Ulice Nikole Tesle. Cilj nam je u konačnici doći sve do same trafostanice, gdje bi u konačnici trebao biti napravljen rotor na području same trafostanice.

Sljedećih mjeseci neće biti novih zatvaranja prometnica, cilj je sve postojeće radove završiti do svibnja:

Eventualno će još radovi u Ulici Puta Stanova se odvijati do početka šestog mjeseca.

Ali s radovima se neće tijekom ljeta stati u uvali Jazine gdje se obnavlja preostali dio obale. Posljednja faza ovih, preko 7 milijuna kuna vrijednih, radova podrazumijeva da se velik dio parkirališta kod zgrade Ljepotica neće moći koristiti:

Imamo obećanje izvođača da će se pokušati čim prije ovi veliki, glavni radovi dovršiti, to se tiče betoniranja obalnoga zida, do početka glavne turističke sezone. Pa ukoliko bude moguće, zajedno sa Županijskom lučkom upravom će dio parkinga onda vratiti u funkciju.

Kasap je još jednom ponovio i da je Grad od Hrvatskih cesta dobio obećanje da će u dogovorenom roku ukloniti sve nedostatke u Ulici Nikole Šubića Zrinskoga. Rstupovi javne rasvjete, koji su pješacima onemogućavali siguran prolazak prometnicom između Poliklinike i bolnice, bit će izmješteni u potporne zidove. Ono što će se pak teško omogućiti i u najavljenom uklanjanju nedostataka je dostizanje propisanog minimuma od 150 centimetara za širinu nogostupa na ovoj prometnici.