fbpx

PROMETNI STRUČNJACI O ZRILIĆEVOJ CRPKI Zbog izlaza na brzu cestu pod kutem od 90 stupnjeva moguće su teške nesreće sa smrtnim posljedicama! (VIDEO)

U HRT Dnevniku 15. travnja objavljen je i prilog o problemu sa pristupnom cestom crpke koja je u vlasništvu tvrtke Zdenka Zrilića. Kako smo već pisali, radi se o mutnim igrama guranja druge benzinske crpke u razmaku od pedesetak metara od već postojeće Crodux crpke na potezu od Supernove prema Crnom.  Za prilog HRT-a govorili su prometni stručnjaci koji jednoglasno upozoravaju da je zbog nelogičnog prometnog riješenja odnosno izlaza na brzu cestu pod kutem od 90 stupnjeva ugrožena sigurnost prometa do te mjere da se nemogu isključiti nesreće sa smrtnim posljedicama!

U sudski registar je kao vlasnica “Granit Pumpe” upisana Natalija Zrilić, kćer zadarskog poduzetnika Zdenka Zrilića, direktorica je Jelka Milošević, dok je nositelj posla “D&Z”, tvrtka nekadašnjeg državnog tajnika u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Zdravka Livakovića.

Analizu stanja sigurnosti i propusne moći novopredloženog spoja benzinske postaje investitora “Granit Pumpa” na D8 u Zadru izradio je peteročlani tim Prometnog fakulteta u Zagrebu pod vodstvom dr. Ivana Dadića. – Nema nikakve dileme: na tom mjestu ne bi smjela biti pumpa! Ne znam čija, ali posrijedi je neka mutna igra koja ničemu ne vodi.

Susjedna crpka Crodux podnijela je  zahtijev za provedbu inspekcijskog nadzora. Prometni stručnjak prof. dr. sc. Ivan Dadić za HRT upozorava – Nisam ovakvo riješenje vidio nigdje u svijetu! Teško je neprognozirati da će ovdje biti smrtnih slučajeva!

Prometni stručnjak Željko Marušić dodaje – Da je ovo tražilo jedan ozbiljniji prometni projekt, nebi dobilo zeleno svjetlo! Ovo je primjer kako nekvalitetnom infrastrukturom jedna kvalitetna brza četverotračna prometnica postaje invalidna.  Upravljanje cestovnom infrastrukturom u kompletu treba biti u nadležnosti ministarstva prometa.

Direktorica tvrtke vlasnika sporne pumpe Jelka Milošević ne vidi nikakav problem. – Ovo je na svaki način legalno, mislim da su sve potvrde koje su izdane dokaz da je ovo jedan izlaz koji nije ništa poseban, izjavila je za HRT direktorica Milošević.

Ministarstvo prometa će u ovom slučaju ipak imati zadnju riječ.

Prilog HRT-a pogledajte u nastavku: