fbpx

PROPUST U PROJEKTU Na obnovljenoj Ulici Nikole Tesle nema autobusnog stajališta!

Iako je prošlo već dva tjedna od otvorenja ulice Nikole Tesle, koja se obnavljala proteklih pola godine, građani su primjetili jedan veliki propust – nema autobusnog stajališta. Vozači Liburnije zbog potreba putnika uredno staju te time zaustavljaju promet i rade prekršaj.

Naime, na mjestu na koji već godinama staje gradski autobus Liburnije nije napravljena autobusna stanica. Na istom mjestu navodno više ne postoji ni oznaka autobusnog stajališta iako autobusi i dalje uredno staju, a putnici i dalje uredno čekaju na istom mjestu. Zbog svega navedenog, vozač autobusa čini prometni prekršaj, svaki put kad se zaustavi u svojoj prometnoj trac zadržavajući tako promet. Na taj način se dovodi u opasnost sigurnost prometa, pješaka kao i putnika koji izlaze ili ulaze u autobus.

Na istoj lokaciji sagrađeno je mnoštvo novih stambenih zgrada, što samim time zahtjeva logičan potez izgradnje sigurnog autobusnog stajališta, tim više što se u blizini nalazi i škola.

Autobusi Liburnije inače staju na kolniku prije ulaza u bivši Bagat. Prema standardnoj proceduri, Grad Zadar je trebao otkupiti dio zemljišta nekadašenje tvornice od sadašnjeg vlasnika te napraviti ugibalište za autobusnu stanicu koja bi bila propisna autobusna stanica, sigurna za pješake i vozila.