fbpx

PUPIĆ-BAKRAČ Reno Sinovčić je držao Subašiću pištolj na glavi, a svi vi ste Sinovčića podržavali!

Na dnevnom redu Županijske skupštine Zadarske županije naša se i Prijedlog odluke o proglašenju počasnim građanima Zadarske županije Luke Modrića, Danijela Subašića, Šime Vrsaljka i Dominika Livakovića. Županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač na sjednici je burno reagirao na prijedlog odluke:

– Na svakoj sjednici nagrađujemo nogometaše. Što je bit svega toga? Ovdje imamo prijedlog da se nogometaši proglase počasnim građanima Zadarske županije. Građanin je kako sama riječ govori stanovnik grada a županija nije grad. Znači izmišljaju se kojekakve glupe nagrade samo kako bi netko ovdje ne nagradio te ljude nego se prikazao velikim Hrvatom. Obrazložiti ću zašto to kažem. Svoj četvorici koja su predložena za nagradu zajednički nazivnik je da igraju za hrvatsku reprezentaciju ali su kao osobe naravno različiti, različite su i njihove zasluge. Netko to mora reći i ovo je pravo mjesto da se kaže najveći i najzaslužniji među njima je Suba. Da nije bilo njega ne bi prošli prvo ni drugo kolo knock out faze na svjetskom prvenstvu kao ni polufinale protiv Engleza jer bi do poluvremena gubili sa dva ili tri gola razlike. A da je Danijel Subašić bio zdrav u finalu bi pobijedili. Možda ste zaboravili kako je Danijel Subašić bio prisiljen potpisati produljenje ugovora za NK Zadar. Reno Sinovčić je držao pištolj Subašiću na glavi a svi vi ste Sinovčića podržavali. Vi predsjedniče skupštine u to vrijeme podržavali ste Rena Sinovčića kao kandidata za predsjednika ŽO HDZa. Svi ste jeli iz Renovog pijata ono što vam je Reno servirao, svi ste Renu držali štangu. HDZova podružnica u HNSu na čelu sa Zdravkom Mamićem verificirala je ugovor koji je Subašić pištoljem bio natjeran potpisati ! Sada se vi hoćete kititi njegovim perjem, preko njegovih leđa prikazivati velikim Hrvatima. Sram vas bilo. I sada bi Subašić iz vaših ruku trebao primiti nagradu počasnog građanina? To je umobolno, izjavio je županijski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić-BAKRAČ

Da podsjetimo Reno Sinovčić je još uvijek predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije i član skupštine HNSa izabran na te funkcije voljom predstavnika nogometnih klubova Zadarske županije listom pod kontrolom HDZ-a. Također, Reno Sinovčić je i potpredsjednik Športske zajednice Grada Zadra. Na tu funkciju je imenovan netom nakon izlaska iz pritvora zbog afere Ribar i optužnice izvlačenje novca iz NK Zadar. Za funkciju potpredsjednika predložila ga je HDZovka Snježana Jurinić predsjednica Športske zajednice Grada Zadra i potpresjednica Županijske skupštine Zadarske županije.