fbpx

FIZIČKI NAPAD Liječnika Hitne na Stanovima tukao šakama u glavu

Iz Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije priopćeno da je u nedjelju, nakon napada pred pekarnicom na Stanovima, njihov liječnik zadobio lakše tjelesne ozlijede. Napadač je prije toga vrijeđao vozača vozila HMP, kojega je krenuo zaštititi liječnik, a napadač se potom okomio na njega. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:


U jutarnjim satima u nedjelju, 05. svibnja napadnut je djelatnik Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije. Na povratku s intervencije djelatnici Zavoda zaustavili su se u pekarni Stanovi gdje je nepoznata osoba počela verbalno napadati vozača tima.

Liječnik je stao u obranu kolege, na što je napadač počeo s fizičkim napadom na liječnika. Zadao mu je više udaraca rukom u glavu, bacio ga na pod i više puta udario.

Uz pomoć svih prisutnih, napadača su tek nakon nekoliko minuta uspjeli obuzdati. Odmah je obaviještena zadarska policija, no do dolaska djelatnika MUP-a napadač je napustio mjesto događaja, a policija je napravila zapisnik. Liječnik Zavoda za hitnu medicinu nalazi se na bolovanju, te su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede.


Policija provodi kriminalističko istraživanje, kako bi se rasvijetlile sve okolnosti, te otkrio počinitelj, izjavila je zamjenica glasnogovornice PU Zadarske Sonja Šimurina.

Ono što sada možemo reći, a temeljem prikupljenih saznanja i razgovora sa svjedocima, da je povod napadu bilo parkirano vozilo Hitne medicinske pomoći ispred ulaza u jednu pekarnicu. Taj navod ne mogu ni potvrditi ne opovrgnuti, ali ponavljam kako za sada raspolažemo informacijama da je napad uslijedio zbog nezadovoljstva osobe načinom na koji su parkirali službeno vozilo, kaže Šimurina.

Kako neslužbeno doznajemo napadač je mlađi muškarac.