fbpx

Nakon izbornih rezultata,Drago Krpina “opleo” po Plenkoviću

Drago Krpina, zamjenik predsjednika Zajednice utemeljitelja HDZ-a “dr Franjo Tuđman” obrušio se na politiku predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića . “Bahati i nasilni pokušaj promjene svjetonazorskog i ideološkog identiteta HDZ-a, dobio je odgovor stranačkog biračkog tijela”, kaže Krpina.

Priopćenje D. Krpine prenosimo u cijelosti.

Bahati i nasilni pokušaj promjene svjetonazorskog i ideološkog identiteta HDZ-a, (Istanbulska konvencija i ostalo) dobio je rječit i logičan odgovor stranačkog biračkog tijela.

 

Ustrajno oslanjanje na bivše i (izgledno) buduće zatvorenike (Čačić, Saucha …), na „poduzetničko“ krilo Pusićkinog HNS-a (našla se tu i Milanka Opačić, zlu ne trebalo) te na notornog etnobiznismena i glasnogovornika miloševićevske politika Milorada Pupovca i besramno proračunsko financiranje njekovog glasila koje iz broja u broj vrijeđa i ponižava hrvatski narod i njegove nacionalne, vjerske i kulturološke vrijednosti dobilo je nedvosmislen odijek među HDZ-ovim biračima.

 

Vrli svjetonazorski preoblikovatelji HDZ-a koji su se u ovoj stranci, nakon dvodesetljetnog kalkuliranja, obreli, isključivo zato što su procijenili da će, zlorabeći povjerenje HDZ-ovih članova i birača, najbrže i najuspješnije napredovati u svojim karijerističkim ambicijama (kojima je nebo granica), ako imaju uši neka čuju, ako imaju oči neka vide.

 

Pokušaj da se u, posljednji tren, licemjerno, u pomoć prizove Tuđmana i njegovu nacionalnu politiku pokazao se posve prozirnim i opravdano neučinkovitim.

 

Propovjednik teze da „HDZ ne smije biti talac jednog čovjeka“, uz pomoć sviju onih koji su mu to glasno ili prešutno odobravali, učinio je ovu povijesnu državotvornu stranku taocem osobnih narcisoidnih (europskih) ambicija.

Srećom, u politici nikad ništa nije konačno gotovo.

 

Drago Krpina