fbpx

200 njuškica u azilu Zadar gura njuške i šape kroz kavez da ih netko primijeti

Udruga Zadarske šapice se brine za 200 pasa od kojih je oko 80% crnih i teško udomljivih. U nekoliko dana su primili i 13 štenaca koje je ostavio netko bez srca. Svi ti psi su nekada bili nečiji, a sada su osuđeni na čekanje da ih netko primijeti i ponudi im novu priliku za sretan život.

Kada prođete pokraj njihovog kaveza, oni nestrpljivo guraju šapice i njuške kroz rupu kako bi vas dotaknuli i kako bi se pomazili. U njihovim očima se vide nada i vjera u ljude koji su ih jednom voljeli, a onda odbacili. I svi oni i dalje vjeruju ljudima i imaju mjesta u svojim velikim srcima za voljeti još jednom i postati nečiji najbolji prijatelj do kraja života.

Udruzi Zadarske šapice i psima je potrebna pomoć; volonteri za šetanje pasa i čišćenje bokseva, donacije i financijska pomoć za veterinarske troškove. Iako se azil nalazi između velikih borova koji im rade hladovinu, ljeti im je vruće, a nekoliko volonterki ne stiže obaviti sve.

Ako ste u blizini, navratite do azila i prošećite nekog psa, odvedite ga do mora, neka se i on malo rashladi.

Kada već postoji toliko onih koji ostavljaju svoje dlakave prijatelje, vjerujemo da mora postojati isto toliko, ako ne i više, onih koji su spremni odvojiti malo svog vremena i pomoći onima koji nemaju nikoga.