fbpx

AKCIJA VIKEND – 11 vozača je bilo pod utjecajem alkohola, 3 bez položenog vozačkog ispita

U Gračacu, policijski službenici Postaje granične policije Gračac zaustavili su 58-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom marke Fiat (ST). Vozaču je utvrđena koncentracija alkohola od 1,67 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.

Promet – akcija Vikend

U subotu, 01. lipnja 2019. godine u 22.35 sati u Gračacu na križanju ul. Nikole Tesle i Obrovačke ulice, policijski službenici Postaje granične policije Gračac zaustavili su 58-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom marke Fiat (ST).
Kod vozača utvrđena je koncentracija alkohola od 1,67 promila, a što najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda. Vozač je smješten u službene prostorije do otrježnjenja. Protiv 58-godišnjeg vozača podnosi se optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Proteklog vikenda ( 31.05.-02.06. 2019.godine), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 282 vozila i vozača, a poduzeli su 114 represivnih mjera.

• alkotestiran je 165 vozač od kojih je njih 11 bilo pod utjecajem alkohola
• 70 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine
• 3 bez položenog vozačkog ispita
• 2 vozača su nepropisno pretjecala
• 12 vozača nije poštivalo prometni znak
• 2 ih je vozilo bez zaštitnog pojasa

Iz prometa je isključeno 14 vozača.

U tom se vremenu dogodilo 10 prometnih nesreće u kojima su dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede – stoji u priopćenju PU Zadarske.