Atraktivnom točkom najavljen KvartArt

Plesnom točkom najavljen je treći KvartArt koji se pamti po tisućama posjetitelja i bogatom programu u krugu zadarske Gradske knjižnice.Ovogodišnje izdanje festivala, koji počinje idući vikend, u centar zbivanja stavlja stvaranje kao pokretačku snagu razvoja svakog pojedinca i društva.

KvART ’19 donosi nove aktivnosti, nove aktere, ali dobro znani entuzijazam i atmosferu! Predstavljanje je održano na Narodnom trgu u Zadru.

Organizatori najavljuju:

Ovogodišnje izdanje festivala u centar zbivanja stavlja stvaranje kao pokretačku snagu razvoja svakog pojedinca i društva. Moć kreiranja, stvaralački zanos i energija koja se pri tome oslobađa pokretač su pozitivnih društvenih promjena i izgradnje proaktivne zajednice. Zato KvART ’19 u centar stavlja zonu za kreiranje, takozvani makerspace, u kojemu će svi koji navrate do kvarta imati prilike uključiti se, naučiti kako stvoriti nešto novo te iskoristiti vlastiti stvaralački potencijal.

Stvaranje je tema prožeta kroz sva umjetnička područja KvART-a. Zato premijerno u Zadru najatraktivniji hrvatski i inozemni autorski izvođači, autorski kazališni i plesni programi, filmske projekcije, kreativne likovne kolonije i prezentacije inventivnog književnog stvaralaštva donose imena poput Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a, trenutno najaktualnije hrvatske rokere, riječkog Jonathana te radionice legendarnog newyorškog rappera Masta Acea. Osim originalnog glazbenog programa, KvART je ove godine domaćin nagrađivanom književniku Damiru Karakašu, udruzi za promicanje digitalne fabrikacije FabLab, istaknutom pripadniku hrvatske likovne produkcije, akademskom slikaru Hrvoju Marku Peruzoviću i našem izuzetno produktivnom stvaraocu i kreativcu, Vinku Radovčiću, sa svojom udrugom Drama+!

Posebnost KvART-a ove godine ujedno je i gostovanje projekta „ZadrugArt – platforma za suradnju i razvoj nezavisne kulture grada Zadra“ s ciljem još jačeg povezivanja i stvaranja platforme suradnje između javnog i civilnog sektora te donošenja politika bitnih za razvoj nezavisne kulture grada utemeljenih na sudioničkom upravljanju, kao i proširenje lokacije održavanja festivala na zadarski gradski kvart Bili brig. Rezultat je to uspješne suradnje organizatora festivala i Društva arhitekata Zadra kroz projekt ‘Gradionica’ koji se također bavi temama oživljavanja zapuštenih gradskih prostora, kao i suradnje organizatora s predstavnicima lokalne zajednice. Bogati program s više od 80 događanja u 9 dana ovogodišnjeg KvART-a kreiran je zahvaljujući suradnji zadarskih udruga, umjetnika, predstavnika gradske kulturne scene i brojnih domaćih kreativaca. Stoga vas pozivamo da od 14. do 22. lipnja zajedno stvaramo u Kvartu! – pozivaju iz KvartArt tima.