fbpx

Audi Q7 osvježen teškom šminkom

Audi Q7 je jedan od modela koji usprkos godinama ne gubi na cijeni. Naprotiv.

U svijetu velikih premium SUV-ova konkurencija je žestoka, a Q7 se kao jedan od najstarijih modela pritom odlično snalazi. No ipak, sve veći prodor digitalizacije i novih trendova traži promptnu reakciju, posebno kada su se već A6 i A8 dokazali.

A novi Q7 ide upravo u tom smjeru i estetski je osvježen u skladu s limuzinskom braćom. Izvana dobiva upečatljiva Matrix LED svjetla i sada već uobičajenu krom lajsnu straga, ali ono što treba pohvaliti za jedan redizajn je ono u kabini. Naime, nije tako čest slučaj da se obnovi interijer u fazi facelifta, a Q7 je dobio upravo to. Kokpit je digitalni, a u sredini su stigla dva zaslona, kao primjerice na A6 (A7) i naravno A8.

Napredak je i tehnološki, pa se Q7 sada na cesti ponaša osjetno uvjerljivije. Na neravnoj podlozi je postao još udobniji zahvaljujući sustavu aktivne elektromehaničke stabilizacije, a veselit će i zakretni stražnji kotači.

Ispod poklopca stari znanci, 3.0 dizelaši s 231 i 286 KS, te 3.0 benzinac s 340 KS. Svi su postali mild-hibridi, pa troše manje i daju više.

Obnovljeni Q7 na ceste stiže početkom jeseni, vjerojatno nakon salona u Frankfurtu.