fbpx

EUROPSKE AMBICIJE Plenković u Bruxelles, a predsjednica na čelo HDZ-a

Visoki izvori iz vrha HDZ-a ozbiljno govore o tome kako predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović potiče premijera Andreja Plenkovića da, ako mu se stvarno ukaže prilika, ugrabi mjesto u Europskoj komisiji, i to kako bi ona mogla preuzeti HDZ. U stranci, pak, misle da bi to bilo ravno izdaji, donosi tjednik Nacional

U tjednu kad su hrvatski mediji dali nevjerojatan publicitet jednom usputnom članku u belgijskom listu Le Soir, u kojem se između više ostalih ozbiljnijih kandidata i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i premijer Andrej Plenković spominju kao osobe o kojima se razgovara u spekulacijama oko budućih vodećih ljudi Europske komisije, upravo zbog toga članka razbuktale su se u hrvatskim političkim krugovima kojekakve spekulacije i kombinacije koje pokazuju da su se odnosi predsjednice i premijera značajno pogoršali.

Unatoč tome što i belgijski autor teksta tvrdi da su spekulacije o mogućem preseljenju predsjednice i premijera nerealne, unatoč tome što tu spekulaciju nisu značajnije prihvatili drugi europski mediji, u Hrvatskoj je to pokrenulo novi sukob između predsjednice i premijera, pri čemu predsjednica ima, navodno, sasvim konkretan plan. Ona izgleda ipak realno procjenjuje kako nema šanse da ode u Bruxelles, ali misli da Plenković za to ima neke šanse te to želi iskoristiti za svoj daljnji politički probitak u Hrvatskoj. Zbog toga se pojavio jedan zanimljiv scenarij: tvrdi se da Kolinda Grabar-Kitarović nagovara Plenkovića da ode u Bruxelles, kako bi ona onda preuzela HDZ. Prema tom scenariju Kolinda Grabar-Kitarović zbog toga odlaže objavu svoje kandidature na predsjedničkim izborima.

Ona ne čeka proslavu Oluje, kako sama tvrdi, nego navodno čeka da se razmrsi kadrovska križaljka u Bruxellesu te tako i riješi eventualna europska sudbina Plenkovića….

Izvor: Nacional