fbpx

HDZ DANAS SLAVI 30 GODINA Siromašniji od Hrvata još su samo Bugari!

Hrvatska demokratska zajednica danas obilježava 30. obljetnicu osnutka. HDZ je osnovan u Zagrebu 17. lipnja 1989. godine u prostorijama NK “Borac” na Jarunu, a na toj skupštini je prvim predsjednikom imenovan dr. Franjo Tuđman.

Plenković: “Možemo biti ponosni na postignuća”

“Danas je 30. obljetnica osnivanja HDZ-a. Stranke koju je osnovao prvi predsjednik Tuđman. Koja je u prvih 10 godina ostvarila ključne ciljeve. Možemo biti ponosni na postignuća u tom razdoblju. I danas radimo na ključnim pitanjima za građane – gospodarstvu i socijalnoj uključenosti”, kazao je Plenković tom prigodom.

Svečanom raspoloženju u HDZ-u trebalo bi dodati i ove podatke:

1991. godine, kada je osnovan HDZ, u Hrvatskoj je živjelo 4, 5 milijuna stanovnika. Sada nas je manje od 4 milijuna. Ljudi iz Hrvatske iseljavaju više i brže nego u vrijeme Domovinskog rata.

Nakon što je 2016. pretekla Hrvatsku prema stvarnoj pojedinačnoj potrošnji u državi, odnosno kupovnoj moći građana, Rumunjska nas je 2017. ostavila iza sebe i prema bruto domaćem proizvodu po stanovniku. Hrvatska je od tada druga najsiromašnija članica EU, iza nas je još samo Bugarska. Češka, Poljska, Slovačka, Mađarska, Baltičke republike…sve zemlje nekoć iza tzv. Željezne zavjese danas su daleko ispred nas.

Hrvatska je danas najbrutalnije oporezovana on svih zemalja Nove Europe.

Hrvatska je danas među najkorumpiranijim državama u EU-a, a u svijetu je na visokom 60-tom mjestu.

I tako bismo mogli u nedogled.

U svakom slučaju, HDZ-u treba čestitati na 30 godina postojanja.