fbpx

KUŠČEVIĆ PRIJETI “Zbog napada na mene netko će vrlo brzo odgovarati”

Prije sjednice Vlade, ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević komentirao je aferu s nekretninama, piše N1. Zbog afera se u cijelu priču uključio i USKOK, ali i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. Novinarima je rekao da je ono što se plasira u medijima zlonamjerno te je predstavio sve kao niz laži.

“I danas smo imali u medijima pročitati niz fabrikacija, laži, manipulacija, fotomontaža, zlonamjernih zaključaka na koje sam sve argumentirano odgovorio, predočio potpunu dokumentaciju, pa čak evo i pravomoćne sudske presude. Radi se o organiziranom napadu na mene kao političkog tajnika, kao ministra, na moj osobni integritet pa čak i na članove moje obitelji, a vjerujte vrlo brzo će netko za to i odgovarati”, rekao je ljutiti ministar uprave.

Jutarnji list u srijedu je objavio kako neslužbeno doznaje da se u aferu oko ministra uprave Lovre Kuščevića uključio i USKOK koji provodi izvide oko posla s nekretninom u Supetru, ali i ostalih dubioza oko ministrovih nekretnina.

Posebnu pažnju pobuđuje posao s otkupom nekretnine u Supetru od vlastite tvrtke 2010. godine., koju Je 6. kolovoza 2013. prodao grupaciji Svpetrvs hoteli d.d. za 2,2 milijuna kuna, piše dnevnik.

Riječ je o poslu koji je, kako je to opisao Kuščevićev otac, sadašnjem ministru bio “najbolji poslovni potez”. Prema pisanju portala 24 sata, Kuščević je prema poreznom rješenju, koje im je poslao za navedenu kupnju, svojoj tvrtki platio 1,044.855 kuna, iz čega proizlazi da je na nekretnini u tri godine zaradio 1,2 milijuna kuna.

Za razliku od optužbi za neadekvatno upisivanje u katastar te neuredno ispunjavanje imovinskih kartica, zbog činjenice da je tvrtka Kuščević d.o.o. krajem 2012. otišla u stečaj te iza sebe ostavila 1,3 milijuna dugovanja, od čega se 0,3 milijuna odnosilo na neplaćanje državi, protagonisti ovog zapleta oko Kuščevićeve tvrtke i nekretnine vrlo opasno hodaju po rubu kaznene odgovornosti, ocjenjuje Jutarnji list.

Dio oporbe pozvao je u srijedu u Hrvatskom saboru tijekom slobodnog iznošenja stajališta na smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića zbog afere s nekretninama tvrdeći da bi su svakoj drugoj državi takva afera značila ostavku.