MAMIĆ SE I DALJE IZRUGUJE PRAVOSUĐU “U BiH osjećam samo ljubav”, izjavio nakon ispitivanja

Bivšem Dinamovu čelniku Zdravku Mamiću, optuženom za financijske malverzacije u tome klubu, pripadnici Državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak ujutro su uručili poziv za saslušanje pred Sudom BiH na temelju tjeralice koju su za njim raspisale vlasti u Hrvatskoj te je on zajedno s odvjetnikom stigao u Sarajevo. Mamić se pozva na to da uz hrvatsko ima i bosanskohercegovačko državljanstvo i usprotivio se izručenju.

Sada se čeka odluka suda.

Nakon završetka ročišta, Mamić se obratio medijima.

“Ne možete u tim optužnicama pročitati da sam oštetio državni proračun ili utajio porez niti za jednu lipu. Ni Dinamo nije napisao da se osjeća oštećenim… Hrvatski režim mi se navalio na leđa. Traži se moja eliminacija iz sportskog… čak i fizičkog života Republike Hrvatske. BiH je moja nada, hvala što me tretiraju kao čovjerka. I vama medijima u BiH hvala, to je dijametralno suprotno od onoga što sam doživio od svoje domovine… Jučer sam htio izaći s podacima koji bi uzdrmali državu. Odvjetnik me upozorio da bih time naštetio svojoj situaciji. Moj cilj je da se moje suđenje ne održi u Osijeku, koji je ucijenjen od hrvatskih službi”, rekao je Mamić novinarima, prenosi N1.

Opet je ponovio kako je riječ o politički montiranom procesu, te da posljednjih godinu dana uživa u BiH.

“Ovdje osjećam samo ljubav”, rekao je Mamić.

‘Financira me brat’

Na pitanje koji su mu poslovni planovi u BiH, Mamić je kazao: Zasad me financira brat. Ja želim raditi i vidjet ćemo što će biti u budućnosti”, kazao je Mamić.

Njegov BiH odvjetnik Zdravko Rajić kazao je nakon ročišta kako optužnica ima preko 700 stranica. “Moramo je detaljno proučiti. Postupak zahtjeva detaljnu elaboraciju, tražit ćemo odgovarajući rok za pripremu obrane”.

Mamić nije ostao u pritvoru, ali mora predati svoje putne isprave, javlja HRT. Sud BiH će do kraja dana objaviti svoje mjere zabrane koje se tiču Mamića, a među njima bi moglo biti obvezno javljanje postaji i onemogućavanje izravnog kontakta s medijima.

Podsjetimo, Mamić u utorak ujutro nije bio u svojoj bazi u Međugorju, gdje se nalazi otkako je dobio šest i pol godina nepravomoćno zbog izvlačenja novca iz Dinama. Navodno je bio u Mostaru.

Mamić je oko 11 sati stigao pred sud i obratio se okupljenim novinarima.

“Vidite da sam najnormalnije došao tu, sve je u redu, dobio sam poziv, uručen mi je poziv i sad ćemo vidjeti”, kazao je Mamić, javlja N1.

Njegov odvjetnik u Hrvatskoj, Veljko Miljević, uvjeren je kako ga neće izručiti, a isto smatra i Mamićev odvjetnik u BiH.

“Zdravko Mamić je na slobodi, nije uhićen. Ovo je redovna procedura”, potvrdio je za 24sata Mamićev odvjetnik u BiH Zdravko Rajić.