fbpx

Na Braču se organizira potraga za Kuščevićevim “izgubljenim nekretninama”

Stanovnici Brača odlučili su pomoći svom otočaninu, ministru uprave Lovri Kuščeviću, da pronađe izgubljene nekretnine.

Facebook stranica Brač Press organizira tako volontersku akciju ove nedjelje poslije mise pred župnom crkvom u Nerežišćima.

Volonterska akcija nakon mise u Nerežišćima

“Organizira se volonterska akcija da se pronađu izgubljene nekretnine našega dobrega ministra. Ove nedilje posli mise pred župnom crkvom u Nerežišćima. Krećemo u 4 grupe pravac sjever, jug, istok i zapad. Ponesite dosta vode sa sobom jer će bit vruće i donesite bokun marende. Polazak u 14 sati pred crkvom”, stoji u pozivu.

Volonterska akcija kao odgovor na izjavu o puno nekretnina

“Volonterska akcija” Bračana dolazi kao odgovor na Kuščevićevu izjavu: “Hvala Bogu, imam puno nekretnina, nije moguće sve to pratiti. Tko će o svemu voditi računa?” Ministar uprave izrekao ju je u trenutku kad su mediji otkrili da ima kuću koju iznajmljuje preko oglašivačke platforme Booking koja uopće nije upisana u katastru.

U međuvremenu je otkrivena još jedna kuća koja se u katastru vodi kao pašnjak s cestom. Pritom treba napomenuti da je sadašnji ministar uprave obavljao i dužnost ministra graditeljstva te je bio predsjednik HDZ-ovog nacionalnog Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo, tako da mu katastar zasigurno nije nepoznanica. A nedavno je i sam kao ministar uprave predstavio projekt Katastar u pokretu koji bi trebao ubrzati građanima uvid u podatke o nekretninama.

Kuščevićeva propala tvrtka ostala dužna kuhinju jednom paru

A čini se da otkrića o bizarnim poslovima ministra ne staju. Danas je pak objavljeno kako je njegova propala tvrtka ostala u dugovima prema državi, pojedincima i drugim tvrtkama s kojima je poslovala. A jednom bračnom paru iz Splita nije dostavila kuhinju koju su uredno platili niti im je vratila novac.