fbpx

OTKRIVAMO Pozadina odgađanja prodaje stare Poliklinike – sukob interesnih grupacija

Na Županijskoj sjednici u ponedjeljak 24. lipnja s dnevnog reda skinuta je točka o davanju suglasnosti Zavodu za javno zdravstvo za prodaju zgrade stare Poliklinike na Kolovarama po sniženoj cijeni od 15 milijuna kuna.  Iako se na prvi pogled čini kako pojedini zastupnici štite javni interes, pozadina priče je sasvim drugačija.

Kako smo već pisali, dio vijećnika HDZ-a priklonio se oporbi kako ista točka dnevnog reda nebi bila izglasana. Vijećnica AM, Marjana Botić, tom je prilikom izjavila da “postoji naznaka morala” kod vijećnika HDZ-a. No, nažalost, istina je sasvim drugačija.

Prema informacijama kojima raspolažemo, cijela priča je daleko od “naznake morala”, upravo suprotno. Stara zgrada poliklinike postala je plijen oko kojeg se vode politički interesni ratovi dviju grupacija unutar HDZ-a, što se uostalom moglo i vidjeti na zadnjoj sjednici Županijske skupštine.

Naime, oko stare zgrade poliklinike sukobile su se dvije grupacije, s jedne strane bivši državni tajnik pod zaštitom bivšeg ministra, dok sa druge strane stoji posrnuli zadarski poduzetnik te njegov politički eksponent u Zadarskoj županiji.

U poslovnim kuloarima se već duže priča kako je ista zgrada odavno već “rezervirana”, a prenamjena bi navodno išla u smjeru luksuznog hotela sa privatnom plažom.