fbpx

OTOK PAG Kupili teren za 8 eura, samljeli obalu pa ga prodaju za 500 eura!

Uvala je u svom najdubljem dijelu imala pješčani dio, a okolo njega bile su škrape, sike i stijene, tipična konfiguracija terena otoka Paga. Bageri i teški strojevi samljeli su ih do neprepoznatljivosti

– Znate što, rasplakala sam se sinoć kad sam vidjela fotografije. Pa ta divna uvala, te stijene s kojih smo skakali… Cijelo djetinjstvo smo tamo odlazili, a sad od svega toga nema ni traga, izjavila je žena (75) s Paga za 24sata.

Uvala se nalazi na otoku Pagu, a do nje se spušta sa glavne ceste koja vodi od grada Paga prema Novalji, u blizini Košljuna.

Posljednjih godinu dana tamo traju radovi njemačkih investitora. Doznajemo kako su tamo planirali postavljanje 50 montažnih kuća površine oko 85 metara četvornih sa terasama i bazenom, beach bar, dvadesetak vezova za brodove i lungo mare pojas u neprekinutoj dužini od šest kilometara. Ukupna površina zemljišta je čak sto tisuća metara četvornih.

– Kupili su teren za osam eura po kvadratu, a sad prodaju za 500 eura po kvadratu, računica je tu jasna, kaže gospođa s Paga.

Uvala je u svom najdubljem dijelu imala pješčani dio, a okolo njega bile su škrape, sike i stijene, tipična konfiguracija terena za ovu obalu otoka Paga. Bageri i teški strojevi samljeli su kamen i škrape do neprepoznatljivosti pa je tako teškom mehanizacijom uvala nepovratno promijenjena.

Investitori se opravdavaju kako nisu znali da će to tako biti te kako su ih radnici krivo shvatili i uništili obalu.

Inspektor Lučke kapetanije Zadar izašao je na teren i utvrdio kako je za sada nepoznati počinitelj na lokaciji uvale Paladinka na Pagu, devastirao pomorsko dobro tako da je obavljajući radove gradnje plaže bez koncesije, strojno usitnio kamen prirodnih stijena i škrapa na tom dijelu pomorskog dobra i time počinio kazneno djelo protupravne gradnje.

Nakon izvidnih radnji Lučke kapetanije, ide prijava Državnom odvjetništvu.

ZDanas/24sata.hr