fbpx

PLENKOVIĆ ‘SJEČE GLAVE’ Kazne lokalnim HDZ-ovcima zbog loših izbornih rezultata

Nakon lošeg rezultata koji je HDZ ostvario na europskim izborima i osvajanja samo četiri mandata šef stranke Andrej Plenković naredio je čelnicima lokalnih organizacija da do ovog petka dostave izvješća kako bi se analiziralo zašto je došlo do podbačaja, piše u petak Jutarnji list, ističući da se očekuju i kazne zbog sumnje u organiziranu izbornu opstrukciju.

Kad se prikupe sva izvješća, u središnjici će se napraviti detaljna analiza, a prema nekim najavama iz vrha HDZ-a, oni koji su ostvarili najlošije rezultate mogli bi snositi sankcije, navodi dnevnik.

Pozivajući se na neimenvane izvore iz HDZ-a ističu da je Plenkovićev krug najnezadovoljniji rezultatima u Zagrebu, Splitu i Vukovaru.

“Rezultati svih županijskih organizacija su ispod naših očekivanja. Medutim, očigledno je da su negdje rezultati strašno podbacili, primjerice u Zagrebu i Splitu. Rezultati izbora u tim gradovima stoga će biti predmet vrlo detaljnih analiza. Nakon što sve analiziramo, povući ćemo odgovarajuće poteze, a moguće su i sankcije. Naravno da zbog slabijeg rezultata nitko neće biti izbačen iz stranke, ali moguća su raspuštanja nekih HDZ-ovih ogranaka, općinskih i gradskih organizacija”, tvrdi za Jutarnji list izvor blizak predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću.