fbpx

PROCURILI TESTOVI Zna se koliko će PlayStation 5 biti jači od prethodnika

Sony još nije službeno potvrdio točne specifikacije nadolazeće PlayStation konzole, ali radi se o najvećem skoku u povijesti PlayStation konzola kada su u pitanju performanse. Procurili su i prvi testovi iz dobro poznatog izvora prema kojima se čini da će PlayStation 5 biti prava zvijer.

Za pokretanje PlayStationa 5 bit će zadužena AMD-ova tehnologija, osmojezgreni procesor treće generacije na novoj 7 nm Zen 2 arhitekturi, dok će za grafiku biti zadužena nova Navi grafika. Sony obećava da će nova konzola imati podršku za 8K rezoluciju i frame rateove do 120 Hz, uz neke druge novitete.

Tum_Apisak je na Twitteru objavio prvi navodni benchmark za PlayStation 5. Radi se o poznatom izvoru koji često objavljuje benchmarke za računalne komponente prije nego što oni budu službeno objavljeni. Prema njegovim informacijama, rezultat za PS 5 iznosi više od 20.000. Grafička kartica nVIDIA GTX 1080 ima rezultat 19.370, dok RTX 2080 ima 21.892.

To su vrlo impresivni rezultati za igraću konzolu jer se GTX 1080 i dalje smatra jednom od najmoćnijih grafičkih kartica na tržištu koja većinu igara može vrtjeti u 4K rezoluciji pri 60 sličica u sekundi. PlayStation 4 prema istom benchmarku ostvaruje rezultat oko pet tisuća, što znači da će nova konzola biti čak četiri puta moćnija od prethodne.