fbpx

Učenik prvog razreda u OŠ Bartula Kašića napao kolegu, dječak završio u bolnici?

U prvom razredu zadarske Osnovne škole Bartula Kašića ovih se dana dogodio incident u kojem je, kako neslužbeno doznajemo, jedan od učenika zadobio ozljede, a navodno je potražio i liječničku pomoć u zadarskoj bolnici. Prema dostupnim informacijama, napao ga je devetogodišnji razredni kolega, ponavljač, koji se i ranije ponašao problematično.

“Uvidom u dokumentaciju, utvrđeno je da je škola dostavila informaciju o nasilnom ponašanju, ravnateljica škole navodi da je o incidentu obavijestila nadležne institucije. U postupku je izricanje pedagoške mjere ukora, ravnateljica tvrdi da je o incidentu upoznata policija i nadležni centar za socijalnu skrb”, pišu nam iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

“Radi se o učeniku 1. razreda koji živi u nepovoljnim socioekonomskim prilikama i u postupku je utvrđivanje primjerenog oblika školovanja”, kaže Ministarstvo o napadaču..

Zanimljivo, u trenutku kada smo ih pitali o ovom slučaju ni Ministarstvo ni zadarska policija o njemu nisu imali informacije.

Šture informacije iz škole

Evo što su odgovorili iz škole:

“Škola je postupila po Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima”, napisala je ravnateljica Katica Skukan.

Od odgojno-obrazovnih ustanova protokol traži hitno poduzimanje svih mjera “da se zaustavi i prekine aktualno nasilno postupanje prema djetetu, a u slučaju potrebe zatražiti pomoć drugih djelatnika odgojno-obrazovne ustanove ili po potrebi pozvati djelatnike policije”.