fbpx

ŽDO PODNIJELO TUŽBU Vlasnici tvrtke Jadera protupravno koriste prostor restorana “Dva Ribara”, a prethodnu tužbu za dugovanje od 485 tisuća kuna negiraju

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, zastupajući Republiku Hrvatsku, podnijelo Trgovačkom sudu u Zadru tužbu protiv trgovačkog društva Jadera radi predaje u posjed poslovnih prostora u Zadru. Radi se o restoranu “Dva Ribara”, a prostor je ukupne površine od 120.84 kvadratnih metara,  koji tvrtka Jadera dugi niz godina koristi bez valjane pravne osnove.

– Prije podnošenja tužbe, ovo se državno odvjetništvo kao tužitelj obratilo tuženiku sa zahtjevom za mirno rješenje spora na temelju čl. 186.a. Zakona o parničnom postupku, a na koji se tuženik nije očitovao u roku od tri mjeseca od zaprimanja zahtjeva, zbog čega je Trgovačkom sudu u Zadru predloženo donijeti presudu kojom se nalaže tuženiku da tužitelju, odnosno Republici Hrvatskoj, preda u posjed poslovni prostor navedene ukupne površine u prizemlju zgrade, a koji u naravi čini restoran, uz naknadu parničnih troškova, stoji u priopćenju.

Već postoji tužba zbog nepodmirenog dugovanja u iznosu 485.773,20 kuna, no vlasnici tvrtke Jadera tu tužbu negiraju.


MLADEN MALTA PITAO GRADONAČELNIKA Tvrtka Jadera ima preko 9 milijuna kuna duga prema Gradu, a opet im produžavate ugovore o najmu poslovnih prostora?!