fbpx

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Botić isključena nakon što je HDZ optužila za veleizdaju

Na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine osim prekida zbog nedostatka kvoruma bilo je i nekoliko stanki koje su vijećnici tražili, a nakon jedne stanke isključena je vijećnica Akcije mladih, Marjana Botić.

Naime, nakon izlaganja Drage Čuline predsjednik skupštine Željko Lončar prokomentirao je kako se svi u vijećnici sigurno slažu s Čulinom no replicirala mu je Botić:

– Ja tvrdim da se HDZ s time ne slaže. Kad se dogodila skandalozna izjava, nitko iz te stranke nije tražio Taglianijevu smjenu. Na početku rata se pričalo po gradu da tadašnji gradonačelnik Ivo Livljanić traži pomoć talijanskih struktura da se bombardira Zadar. Živko Kolega imao je kontakte s Missonijem i primio ga u vijećnici. Vaša stranka podržava veleizdaju i posezanje za našim teritorijem, izjavila je Botić.

Lončar je htio odgovoriti sjedeći za stolom ali mu Botić nije dala da joj “popuje”, već je tražila da se poštuje poslovnik, a ako ima što reći da traži stanku kao i ona. Nakon duže prepirke i opomena Lončar je isključio Botić sa sjednice.