fbpx

Britanska vojska ispričala se Zadranima zbog divljanja vojnika

Dvjesto britanskih vojnika, pripadnika Kraljevskog ratnog zrakoplovstva provelo je tjedan dana na vježbi u Udbini i na odmoru u Zadru. Kako su izvijestili hrvatski mediji, vojnici su sudjelovali u pet incidenata, a desetak ljudi je procesuirano.

Između ostalog, ostali su dužni jako puno neplaćenih računa, urinirali su u kafićima i ispred njih te su maltretirali goste i djevojke. Također, odlomili su masivni stup na zadarskom Forumu. Budući da je stup težak i masivan, nije poznat način kako su ga iščupali iz ležišta i otkotrljali nekoliko metara dalje.

Riječ je o pripadnicima 3. bataljuna padobranske regimente

Povodom njihovog divljanja, oglasile su se britanske oružane snage i ispričale se Zadranima zbog doživljenih neugodnosti.

“Ne toleriramo loše ponašanje i mjere će biti poduzete protiv bilo koga tko se ne pridržava na pravi način visokih standarda koje postavljaju britanske oružane snage. Ispričavamo se Zadranima koji su doživjeli neugodnosti”, poručio je glasnogovornik britanskih oružanih snaga.

Kako piše Slobodna Dalmacija, svi njihovi zadarski sugovornici koji su posljednjih dana imali bliske kontakte s britanskim vojnicima uvjereni su da je riječ o pripadnicima zračnih snaga britanskog Kraljevskog ratnog zrakoplovstva, odnosno pripadnicima 3. bataljuna padobranske regimente. Prije dolaska u Zadar sudjelovali su u međunarodnoj vojnoj operaciji “Swift Response” koja je završila krajem lipnja.