fbpx

GORAN MARIĆ PODNIO OSTAVKU “Nisam u stanju prihvatiti neviđen udar na sebe i obitelj”

Ministar državne imovine Goran Marić podnio je neopozivu ostavku. Podsjetimo, njegovo ime već se spominjalo kao jedno od onih koja bi trebala biti zamijenjena u rekonstrukciji Vlade

“Ovo je zadnji ugovor koji sam potpisao kao ministar državne imovine”, rekao je Marić nakon potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina u Novom Vinodolskom.

Izvijestio je da je danas podnio neopozivu ostavku premijeru Andreju Plenkoviću i zatražio povratak u Sabor. ‘Niti jedan dan od utemeljenja Ministarstva nisam radio u miru. Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju obitelj’, rekao je.

Ocijenio je da je postao meta. ‘Nisam više dostupan jer sam već vratio mobitel’, rekao je. Nije htio odgovoriti tko mu smješta, čija je meta.

“Sve sam objasnio”, rekao je Marić i otišao.

Podsjetimo, prošlog tjedna USKOK je od policije zatražio da prikupi i dostavi dokumentaciju i napravi sve potrebne izvide vezane za Marićeve poslove s nekretninama, kupoprodaju stanova i minstrovu ulogu u obnovi dijela franjevačkog samostana u Zagrebu, koji je prije osam godina pretvoren u studentski dom.

Portal Index u petak je objavio kako je ministar državne imovine Goran Marić lagao o načinu na koji je obnovio franjevački Studentski dom, usluga zbog koje su mu franjevci zauzvrat omogućili da dođe do stana u Zvonimirovoj ulici. Naime, Marić je tvrdio da je obnova Studentskog doma plaćena novcem od prodaje stana u Zvonimirovoj ulici, no portal tvrdi da je dom obnovljen prije nego što je stan plaćen.

Ostavka Gorana Marića druga je ostavka ministra u hrvatskoj vladi u tjedan dana, nakon što je prošlog ponedjeljka Vladu napustio ministar uprave Lovro Kuščević, također pritisnut aferama oko korištenja političkog utjecaja u svrhu mešetarenja s nekretninama.