KOLAKUŠIĆ “Volio bih čim prije otići iz EU parlamenta, nisam sretan kad vidim što se događa u Hrvatskoj”

“Ni Trgovački sud u Zagrebu baš kao ni Europarlament u Bruxellesu i Strasburgu ne mogu vas učiniti sretnim kad vidite što se događa u Hrvatskoj. I odavde ću otići. Volio bih čim prije kako bi se napokon počele odvijati stvarne promjene u Hrvatskoj”, kaže u intervjuu za magazin Start europarlamentarac Mislav Kolakušić.

Priznaje kako ne može dočekati povratak u Hrvatsku. Kandidaturu i program za predsjedničke izbore objaviti će u listopadu.

“Građanima nudim uspostavu pravne države, reformu ovršnog sustava, radikalan obračun s korupcijom, znatno jeftiniju državnu upravu i lokalnu samoupravu po principu troši koliko zarađuješ, potpuno transparentnu javnu nabavu i ukidanje svih parafiskalnih nameta odnosno reset cjelokupnog sustava”, najavljuje Kolakušić.

Naglašava da je u obračunu s korupcijom spreman ići do kraja.

“Građani znaju da sam u obračunu s korupcijom spreman ići do kraja i da je to temeljna točka moga političkog djelovanja. I na ovim izborima bit će velika odgovornost na građanima da uoče razliku između kandidata i politika koji jamče nastavak agonije i programa koji osigurava reset čitavog sustava”, ističe Kolakušić.

“Očekujem veliku podršku građana programu kojeg nudim jer samo radikalan obračun s postojećim sustavom jamči pozitivne promjene. Sve ostalo, samo je nastavak folklora i sustava koji uništava građane i državu”, smatra Kolakušić.