fbpx

NAGRAĐEN ZA KORUPCIJU Kuščeviću saborska plaća, 2 mjeseca odmora, a i dalje će se baviti prostornim planovima

Ministar Lovro Kuščević odlazi s mjesta ministra u vladi Republike Hrvatske. Odlazi na mjesto saborskog zastupnika, mjesto sa skoro istom plaćom, a bitno manje odgovornosti i posla. Taman će uspjeti dati zastupničku prisegu i otići na dvomjesečni godišnji odmor.

“HDZ doživljava sabor kao popravni dom”, komentirao je zastupnik MOST-a Božo Petrov.

Kuščević je usput i županijski vijećnik u Splitsko-dalmatinskoj županiji i vijećnik u općini Nerežišća. Nastaviti će se uz saborski posao baviti koncesijama, prostornim planovima i drugim čime se bave općina i županija.

Da nije bio tako ambiciozan i gurao se na mjesto ministra vjerojatno se nijedna afera ne bi otkrila, uredno bi petkom dizao ruku u saboru i uživao u tri mjeseca kada sabor, po Ustavu “ne zasjeda”.

A tko zna koliko desetaka ili stotina sličnih, a vjerojatno i gorih slučajeva imamo u Hrvatskoj.

Ponašanje Lovre Kuščevića je posljedica upravo ovakve nakaradne raspodjele Hrvatske gdje imamo 555 jedinica lokalne samouprave, i to 428 općina i 127 gradova te 20 jedinica područne (regionalne) samouprave, županija. Dodajmo tome i Grad Zagreb i dobivamo 576 jedinica samouprave, u zemlji u kojoj je manje od četiri milijuna ljudi.

A tko zna koliko desetaka ili stotina sličnih, a vjerojatno i gorih slučajeva imamo u Hrvatskoj.

Iako je oporba tražila smjenu Kuščevića jer je to oportuno, nitko od relevantnih stranaka se nije sjetio tražiti promjenu lokalnog ustroja Hrvatske. . Nitko ne želi istinsku promjenu, onu koja bi spriječila da se ovakve stvari događaju.