fbpx

NEKIĆ BRANI RENATU PEROŠ “Pola države bi trebalo dobiti prekršajnu prijavu” PUPIĆ: “Vrlo je moguće da će Renata Peroš dobiti i kaznenu prijavu”

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine novu raspravu o radu dugogodišnje ravnateljice Renate Peroš, koja trenutno obnaša funkciju vršiteljice dužnosti, izazvala je odluka o manjim izmjenama Statuta Narodnog muzeja Zadar.

– Ured državne uprave donio je pravorijek kojim je jasno da je Statut protuzakonit. Po tom statutu, osoba osuđena za kazneno djelo uvrede ne ispunjava uvjete da se kandidira za ravnatelja muzeja, ali na natječaj se može javiti osuđenik za raspačavanje opojnih droge ili kazneno djelo protiv Oružanih snaga. Iste ove protuzakonite odredbe nalaze se u natječaju za izbor ravnatelja koji se treba poništiti, no predsjednica Upravnog vijeća Marina Dujmović Vuković to odbija. Pitanje je koliko nas ovdje želi pravnu državu, a koliko balkansku krčmu? Otkrit ću vam tajnu – osim mora prekršajnih prijava, vrlo je moguće da će Renata Peroš dobiti i kaznenu prijavu. Kako ćete onda stajati iza nje?, pitao je Marko Pupić Bakrač iz Akcije mladih.

Joso Nekić, županijski vijećnik HDZ-a i gradski pročelnik za odgoj i školstvo stao je u obranu ravnateljice Narodnog

– To što Vi pričate o Peroš i radite toj ženi je ispod svakog dostojanstva. Na Prekršajnom sudu dobila je presudu za zapošljavanje zbog ugovora o djelu. Ja Vas pitam – koji grad i koja institucija u Zadarskoj županiji i Republici Hrvatskoj to nisu napravili? Kad bi se tako gledalo, pola države bi trebalo dobiti prekršajnu prijavu. Vi se njoj osvećujete, a zna se zbog čega ste na nju kivni, izjavio je Nekić kojeg je prekinuo čak i predsjednik Skupštine Željko Lončar te mu poručio da se skoncentrira na dnevni red.

– Nije moja namjera bila izazivati polemiku. Svi vidimo koliko ta ustanova radi kvalitetno i kakva je bila prije. Ne možemo govoriti da je nesposobna kada izvješće govori da ta osoba radi savršeno taj posao, izjavio  je Nekić, na što je Pupić Bakrač replicirao uz napomenu da je to izvješće usvojeno sa svega 16 glasova.