fbpx

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA “Svojim glasanjem podižete rejting Zdenku Zriliću, najvećem zadarskom ratnom profiteru”

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine našli su se napokon i prijedlozi odluka o prikupljanju ponuda za koncesija na uzgajališta ribe, daganja, plaža, sidrišta…

Vijećnik Pupić-Bakrač je ukazao je na to da su se te točke trebale naći na dnevnom redu prije nekoliko mjeseci. Ljudima su istekle koncesije i moraju svoje proizvode prodavati na tržnici bez potrebne dokumentacije, znači prisiljeni su raditi protuzakonito jer županija ne obavlja svoj posao ažurno. Upozorio je župana Longina da se više bavi svojim poslom, a manje spašavanjem Zdenka Zrilića od bankrota.

Najviše prašine podigla je posljednja četrdeset druga točka dnevnog reda Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o davanju koncesije za korištenje plaže Borik.

Vijećnik Pupić-Bakrač je ustvrdio da se tu u bitnome mijenja koncesijski ugovor jer po predloženim izmjenama ovlaštenik koncesije ima pravo ishoditi akte kojima se dozvoljava gradnja. Nije isto iznajmljivanje ležaljki, suncobrana i pedalina kao što je do sada bilo i izgradnja turističkih te ugostiteljskih objekata kao što se planira izmjenama. Da stvar bude gora dosadašnja koncesijska naknada iznosila je 241.200 kuna i ovim izmjenama povećala bi se na 275.360 kuna. Dakle mi dajemo pravo gradnje na predmetnim česticama za svega 34.000 kuna veću koncesijsku naknadu.

Pupić-Bakrač je skrenuo pozornost i na to da je ovlaštenicima koncesije Zdenko Zrilić obećao kako će izmjene progurati preko svojih ljudi u županiji. Glasanjem za predložene izmjene koncesijskog ugovora, osim što nanosite štetu, vi podižete rejting najvećem zadarskom ratnom profiteru zaključio je vijećnik.

Sve to nije previše uticalo na savjest vladajućih pa su predložene izmjene izglasali.