fbpx

“Daruvarac” još nije preuzeo rješenje o odbijanju molbe za odgodu – njegov odvjetnik: “nemam komentara, na godišnjem odmoru sam”

Darko Kovačević, zvani Daruvarac, kojemu je splitski Županijski sud početkom lipnja smanjio kaznu s pet na četiri godine zatvora, još uvijek nije upućen na izdržavanje zatvorske kazne. Osuđen je zbog premlaćivanja mlade Zadranke.

Iako se u medijima spominjalo kako se u zagrebački zatvor Remetinec trebao javiti 23. prošlog mjeseca, on se žalio na rješenje sutkinje izvršenja Diane Grancarić. Nakon što mu je odbijena žalba, tražio je odgodu izvršenja kazne, što mu je također odbijeno. Sutkinja izvršenja pisano je rješenje, na koje ima pravo žalbe u roku od tri dana, 23. srpnja poslala osuđeniku i njegovu branitelju. Prethodno je tražila mišljenje i nalaz Centra za socijanu skrb u Zadru, te odluku donijela nakon što je i dobila izvješće Centra. Eventualnu žalbu osuđenika i njegova branitelja, o kojoj bi trebalo odlučivati Izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Zadru još nije dobila.

Rješenje postaje pravomoćno nakon što ga osuđenik primi

Osuđenik Darko Kovačević na izdržavanje kazne zatvora trebao bi stupiti po pravomoćnosti rješenja, kojim mu je odbijena molba za odgodu, a rješenje je doneseno 23. srpnja 2019. i to rješenje postaje pravomoćno nakon što ga osuđenik primi i to u roku od tri dana ukoliko se ne žali. Ako on i njegov branitelj ulože žalbu, dakle nakon što Izvanraspravno kazneno vijeće ovoga suda odluči o toj žalbi. Međutim, ovdje imamo situaciju da je 23. srpnja rješenje upućeno na Kovačevićevu zadarsku adresu,kao i njegovu branitelju. Ni do danas, 11 dana od otpreme u Zadar nije se vratila dostavnica, što je dokaz o tome da su osuđenik i njegov branitelj primili to rješenje, kaže sutkinja Grancarić. Dodaje kako je jedino što je sud mogao učniti, ponovno na iste adrese poslati rješenje, što su učinili danas.

Boris Radman: “nemam komentara, na godišnjem odmoru sam”

I dok se ne zna zašto Kovačević još nije preuzeo poštu, iz odvjetničkog ureda njegova branitelja stigla je obavijest na sud kako je na godišnjem odmoru. Sud je još 21. lipnja zaprimio je službenu obavijest odvjetničkog ureda kolege koji brani Kovačevića, da se radi korištenja godišnjega odmora od 15. srpnja do 15. kolovoza moli da se ne zakazuju rasprave u predmetima u kojima on zastupa stranke, pojasnila je sutkinja izvršenja.

Kovačevićev branitelj Boris Radman samo je izjavio da nema komentara, te da je na godišnjem odmoru.

ZDanas/HRT