fbpx

DORH traži skidanje imuniteta Lovri Kuščeviću

U Hrvatski sabor danas je pristigao zahtjev za skidanje imuniteta bivšem ministru Lovri Kuščeviću, u čiju kuću je policija upala prošlog tjedna.

O skidanju imuniteta Lovri Kuščeviću odlučivat će Mandatno-imunitetno povjerenstvo hrvatskog sabora. Prema proceduri, Povjerenstvo mora odlučiti o zahtjevu u roku od tri radna dana.

“Zahtjev smo tek dobili pa se moram konzultirati s kolegama. No pretpostavljam kako ćemo o tome glasati u ponedjeljak ili najkasnije utorak”, rekao je za portal Index šef Povjerenstva Žarko Tušek.

DORH traži skidanje imuniteta zbog zlouporabe položaja i ovlasti

Podsjetimo, prošlog tjedna policija je upala u kuću Lovre Kuščevića na Braču kako bi pronašla dokaze o njegovim malverzacijama. Kuščevićeve nekretnine pretraživali su satima, ali tada ga nisu mogli uhititi jer je Kuščević aktivirao mandat u saboru i time stekao imunitet.

No taj imunitet mu na zahtjev Državnog odvjetništva lako može biti ukinut, a za očekivati je da će se to sada, kad je zahtjev stigao u sabor, i vrlo brzo dogoditi.

Kako doznajemo, Državno odvjetništvo traži skidanje imuniteta Kuščeviću “zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti”. Prema dostupnim informacijama vezano je za malverzacije oko izmjena i dopuna Prostornog plana te dodjele stanova Poticane stanogradnje (POS)