fbpx

Iako nije aktivno uključena u prosvjed, zadarska Liburnija podržava kolege

Udruga sindikata vozača i prometnih radnika te Sindikat prometa i veza Hrvatske u 10 sati održat će 10-ominutni štrajk upozorenja. Za to vrijeme neće voziti autobusi, a autobusni kolodvori neće raditi.

Od 10 sati do 10 sati i 30 minuta održat će se prosvjedna vožnja autobusima od Zagrebačkog velesajma do Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Sindikati od Vlade traže da bolje uredi tržište javnoga linijskog prijevoza putnika. Među ostalim, još nema novog Pravilnika koji bi trebao regulirati autobusni prijevoz putnika, a Zakon o prijevozu u cestovnom prometu donesen je prije više od godinu dana. Ne bude li se udovoljilo njihovim zahtjevima, organizirat će opći štrajk 9. idućeg mjeseca, na prvi dan nastavne godine.

Zadarska Liburnija nije aktivno uključena u današnji prosvjed vozača autobusa. Kako je objasnio Marin Sikirić, povjerenik Sindikata prometa i veza Liburnije, u prosvjedu sudjeluju isključivo linijski prijevozi koji nisu subvencionirani sredstvima lokalne samouprave dok je zadarska Liburnija subvencionirana sredstvima Grada Zadra. No prosvjednici imaju njihovu potporu posebice u zahtjevu da vozači dobiju status službene osobe.

ZDanas/HRT