fbpx

ISPUNIO OBEĆANJE Državnu naknadu za izborne troškove Kolakušić donirao Fondu za lijek Spinraza

Kao što je i obećao predsjednički kandidat Milslav Kolakušić je sav novac od naknade za izbornu promidžbu za EU izbore uplatio u državni proračun za nabavu skupih lijekova. Ukupno 61.767 kuna.

Tom je prilikom poručio:

“Kako sam i najavio, odmah po zaprimanju naknade za troškove izborne promidžbe, cjelokupni iznos od 61.767 kuna uplatio sam u državni proračun i to u Fond za lijek Spinraza”, priopćio je Kolakušić.

‘Taj novac pripada građanima’

“Taj novac pripaga građanima, a ne političarima. Upravo je financiranje stranaka iz proračuna stvorilo vojsku nesposobnih političara.”

Opetovao je kako kako smatra neprihvatljivim da se političke stranke i nezavisne liste, izravno ili neizravno, financiraju iz državnoga i lokalnih proračuna na teret građana. “Takvim financiranjem stvorene su desetine tisuća političkih nesposobnjakovića, uhljeba, koji nisu sposobni svojim radom i potporom članova stranke osigurati ni najosnovnija sredstva za financiranje vlastitih političkih djelovanja”, napominje.

Stoga je pozvao i sve ostale liste kojima je odobrena isplata naknade za izborne troškove: HDZ (344.000 kuna), SDP (258.000 kuna), Hrvatske suvereniste (86.000), Živi zid (86.000 ) i Amsterdamsku koaliciju (86.000 kuna) “da dobivene iznose, kao i sve druge milijunske iznose koje su primili iz državnih i lokalnih proračuna, vrate građanima u državni proračun, kako bi se iskoristili u svrhe za koje su izvorno i namijenjeni”.