Napravio prekršaj, bježao pa vozilom krenuo na policijsku službenicu

Zadarska policija izvijestila je o opasnom vozaču ( 38) koji se nakon prometnog prekršaja odlučio na bijeg, te je u jednom trenutku vozilom nasrnuo i na policijsku službenicu, koju srećom ipak nije ozlijedio. Ubrzo je i uhićen.

Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar i Postaje prometne policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom kojeg se sumnjiči za prisilu prema službenoj osobi.

Naime, u četvrtak poslijepodne u Ulici Stjepana Radića u Zadru 38-godišnjak je upravljajući osobnim automobilom zadarskih registarskih oznaka počinio prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i kada su ga policijski službenici pokušali zaustaviti on se vozilom dao u bijeg. Nakon toga je zatečen u Ulici Domovinskog rata gdje je vozilom krenuo prema policijskoj službenici koju nije ozlijedio, te nastavlja vožnju automobilom prema predjelu Belafuže gdje izlazi iz automobila i pokušava se udaljiti, ali ga u tome sprječavaju policijski službenici.

Nakon toga je 38-godišnjak uhićen i doveden u prostorije policije, gdje je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje, te je u petak poslijepodne uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske.