fbpx

NOVI DETALJI Uz Maku optužen i bivši pripadnik policije Ivica Kapetanović

Nako višemjesečne kriminalističke istrage zadarska je policija podnijela kaznene prijave protiv 16 osoba u dobi od 23 do 60 godina s područja Zadra, Zagreba i Vinkovaca te sedam tvrtki s zadarskog i zagrebačkog područja zbog sudjelovanju u gospodarskom kriminalu i organiziranom pranju novca.

Novac se izvlačio iz trgovačkih društava “Vipera Protecta”, zaštitarske tvrtke u vlasništvu Vedrana Ikića, “Bilić gradnja”, “Atena”, “Diklovac”, “Mango”, “Ira grad”, “Sokol projekt”, tvrtke u vlasništvu Ikića i Čuline, te Braniteljke zadruge Sokol Zadar u kojoj su bili uključeni Čulina i Kapetanović. Iako je novac izvlačen iz 11 tvrtki i jedne zadruge, policija je prijave podnijela samo protiv aktivnih tvrtki, dok su duge neaktivne ili u stečaju.

Uz petoricu privedenih, kaznene prijave za zlouporabu u gospodarskom poslovanju, utaju poreza te krivotvorenje službene ili poslovne isprave dobili su još Toni Šimićev (34), suvlasnik zadarskih noćnog kluba “Hype”, kafića “Teatro” i “LA” te “Finger” bara, Dejan Adam (49) iz Vinkovaca, Andrija Čulina (23), sin Marka Čuline Make, poznat policiji otprije zbog kazenog djela protiv seksualne slobode, Dalibor Bakmaz (48) iz Zadra, Irena Knego (60) iz Zagreba, Žarko Vlahović (60) iz Zadra, Franko Klarica (32) i Krešimir Bušljeta (25), poznat kao vlasnik kafića “Chill out” u kojem je Daruvarac lani pretukao 18-godišnjakinju, inače odgovorne osobe u tvrtki Mango iz Zadra, Domagoj Miloš (44) te Ivica Kapetanović (53), bivši pripadnik policije iz Zadra.

Mate Ivković, među prijateljima i u policijskim krugovima poznat kao Pablo je prilikom privođenja pokušao pobjeći. Policija ga je međutim sustigla i zaustavila na odmorištu Zir te zbog specifičnog ponašanja podvrgla preliminarnom testu na droge. Iako se test sline iz usne šupljine pokazao pozitivnim na kokain, Ivković je odbio testiranje krvi, pa je policija potiv njega podnijela prekršajni prijedlog za vožnju pod utjecajem opijata.

Foto: Zadarski list