fbpx

NOVOSELOVIĆ Moji poslovi su transparentni, ne planiram odustati od politike

Svoju odluku o napuštanju ne samo čelnog čovjeka SDP-a u Zadru, već i same stranke – Novoselović je jutros komentirao i za Radio Zadar. Odluku je kaže donio sam, jer prvenstveno želi zaštiti svoju tvrtku i zaposlenike od organizirane i zlonamjerne hajke od strane dobro umreženog zadarskog kartela.

Antun Novoselović podnio je jučer ostavku na mjesto predsjednika zadarskog SDP-a. Taj potez uslijedio je nakon pisanja pojedinih lokalnih medija o ugovorima njegove obiteljske tvrtke sa zadarskom ispostavom HEP-a i to za usluge poput očitanja brojila električne energije.

Iz PU zadarske službeno tek – da su izvidi u tijeku, i da su tajni.

Odluku je kaže donio sam, jer prvenstveno želi zaštiti svoju tvrtku i zaposlenike od organizirane i zlonamjerne hajke od strane dobro umreženog kartela. Također ne želi da SDP, bude taoc njegovih daljnjih koraka:

Ovaj potez sam napravio, jednostavno odluku sam donio samostalno, o odluci sam obavijestio i Zagreb, mi imamo obiteljsku tvrtku, ja i sin, sve radimo zakonito i transparentno, izvide ne mogu komentirati , ugovori kao ugovori , sve što je ova tvrtka radila svatko može pogledati , nažalost natječaji , na njima se godinama javljaju određene firme i dobivaju poslove, sad kad se pojavi konkurencija, onda nastaju problemi…… Na naš upit zašto je ipak povukao politički potez, ipak je na funkciji čelnika zadarskog SDP-a, a u poslu nije od jučer – Novoselović odgovora: Pa gledajte, sad kad ste u politici i još čelni čovjek, to je drugačije nego da sam samo član, sve u svemu to je moja procjena, to je najbolje za mene i stranku koja ne bi trebala biti taoc mojih poslova, ali i mojih slijedećih poteza koje ću ja poduzeti da zaštitim firmu i djelatnike.

U svom priopćenju Novoselović na kraju je poručio i kako njegov profesionalni i politički put ovime ne staje!!! Pitali smo ga i što je time mislio. Pa profesionalno nastavljam raditi poslove koje radim, a što se tiče političkog puta, mene interesiraju idući lokalni izbori, planiram se kandidirati – odgovorio nam je Novoselović dodajući kako će razmisliti o svim opcijama, ali ona najvjerojatnija je nezavisna lista.

Iz zadarskog SDP-a donosimo i prve reakcije. Potpredsjednica u gradskog organizaciji i dugogodišnja gradska vijećnica SDP-a Irena Dragić kazala je kako ju potez Novoselovića nije iznenadio jer je on zbog svog političkog rada izložen osobnim napadima i pritiscima već godinama, a sada su krenuli i na njegovu obiteljsku tvrtku, što je očito presudilo kod Novoselovića.

Što se tiče zadarskog SDP-a, on normalno nastavlja svoju put. Mi imamo potpredsjednike, SDP nastavlja s radom, imamo svoj statut , ubrzo ćemo sazvati sjednicu Predsjedništva, zatim Gradskog odbora, pa zatim izbore za predsjednika i ono što je također važno , moramo izabrati tko će naslijediti A. Novoselovića u zadarskom Gradskom vijeću – kazala nam je I.Dragić.

Izvor: HRT