fbpx

OVAKO HDZ REFORMIRA UPRAVU Besmislenu agenciju pripojio ministarstvu i svima povećao plaće

Za medicinske sestre i učitelje i dalje nema novca.

U sklopu racionalizacije, 54 državne agencije i službe će biti ukinute ili pripojene ministarstvima, najavljivali su još nedavno vladajući. No, kako to izgleda u praksi?

Prvo na popisu agencija koje će biti zahvaćene racionalizacijom bilo je tijelo koje nosi naziv Hrvatska poljoprivredno-šumarsko savjetodavna služba. Čime se bave ne znaju valjda ni oni samo.

I danas više doista nije samostalna agencija, već je dio Ministarstva poljoprivrede i zove se Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva, no što se suštinski dogodilo? Kako portal Telegram doznaje, tamo su svim djelatnicima plaće upravo povećane za 15 posto. Dakle, iz kao ugašene agencije u Ministarstvo je prešlo nešto više od 200 zaposlenih koji su sada dobili i povišicu.

Kako proizlazi iz dokumenata što ih je Telegram dobio na uvid, više koeficijente za obračun plaća dobili su načelnici odjela, pročelnici podružnica, viši stručni savjetnici, stručni savjetnici i stručni suradnici za podršku.

Samo na njihove plaće za srpanj ove godine izdvojeno je nešto više od 31,1 milijun kuna, dok je za lipanj cijeli iznos njihovih primanja iznosio oko 23,9 milijuna kuna. Dakle, u pitanju je povećanje od 7,2 milijuna kuna.