fbpx

Počinje 23. Zadar snova

Od danas do 14. kolovoza održava se 23. festival suvremenog kazališta Zadar snova. Manifestacija od svog početka prati misiju donošenja umjetničkog sadržaja kojeg nedostaje u kulturnom životu grada .

Danas, u srijedu, 7. kolovoza, na igralištu Mornarica, Ivana Danila 2, u sklopu festivala Zadar snova 2019., od 18h započet će Hip hop Jam, događaj u kojem nastupaju, kao domaćini, zadarski Shelter Team a i neka poznata imena reperske scene – zagrebački Krug, DJ Noki Nole te reper Jantar, iz Ivanca pored Varaždina.

Domaćin eventa, Shelter Team čine mladi zadarski reperi Pećo i FUZZ, i razvili su već prepoznatljiv stil i zvuk. Taj rap dvojac radi skupa od 2012. godine, iza sebe imaju 4 EP-a, baziraju se na boom bap zvukua, a na Jamu će uz već poznate stvari predstaviti i novi materijal.

Dodatnoj energiji i dobroj atmosferi pridonijet će Krug, 4-člani rap kolektiv sa zapadne strane Zagreba, čiji su članovi MC-i Bobie, Leo, Duki 420 i Lucibatina. Povezani poznanstvima za sebe kažu da predstavljaju filozofiju osobnog napretka za kolektivno dobro. Osim klasičnog boom bap-a, u zadnje vrijeme koketiraju s modernijim zvukom i trap podlogama.

DJ Noki Nole od 25.-te godine se bavi DJ-ingom i otprije je poznat kao DJ jedne od naših najpoznatijih rap grupa, Tram 11. Još 2013. kupio je prvi gramofon i mikser i krenuo vježbati, a old school boom bap rap, scratch i zvuk vinila mu je oduvijek bio zanimljiv. DJ Noki Nole, inače je i član grupe ONI, obožava vinil, najkvalitetniji nosač zvuka i osjećaj posjedovanja neke pjesme ili albuma na ploči, pa je time i njegov nastup kao dobrog poznavatelja povijesti hip hop glazbe uvijek izuzetno zanimljiv.

Jantar, underground reper mračnog i sirovog instrumentala, odličan je tehničar i liričar, a njegov je stil malo drukčiji od ostalih repera, mračniji, agresivniji i grubog vokalnog izražaja. Član je grupa Skunk i ONI, te je također cijenjen u reperskim krugovima.

Posebno će biti zanimljivo vidjeti kako će grafiteri – Mars, Ghet1, Rufus, Ink135, Obleka i Ember oslikati zid igrališta Mornarica, i svojim tragom doprinijeti novoj vrijednosti hip-hop kulture u Zadru. Ideja događanja kao i smjer kojim ide Shelter Team je povezati se sa mladom suburbanom populacijom i u kvartovima proširiti utjecaj i prisutnost hip-hop kulture u gradu.