POJAČANE KONTROLE Porezni inspektori na Jadranu

Porezni će inspektori od danas do iduće srijede, 14-og ovog mjeseca, provoditi pojačani nadzor fiskalizacije na Jadranu i to posebice – u pekarnicama, objektima za smještaj i uslugama taksija. Priopćila je to Porezna uprava na svojim internetskim stranicama.

Poreznici podsjećaju i da je u tijeku kampanja i nagradna igra “Bez računa se ne računa” te građane pozivaju da se uključe. U tijeku je prvo kolo nagradne igre koja traje do 24. ožujka iduće godine.

“Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze, provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 8. 14.8.2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu”, kaže se u priopćenju.

Dodaje se da će nadzornim aktivnostima biti obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnosti proizvodnje pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda, smještaja i taksi službe.
Porezna uprava ističe da su porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini, obvezni promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način.

U priopćenju se napominje da se u sustavu fiskalizacije svakodnevno prate i analiziraju podaci o fiskaliziranim računima i na temelju obavljene analize rizika provode nadzorne aktivnosti.
Poreznici podsjećaju da je u tijeku kampanja i nagradna igra Bez računa se ne računa te pozivaju građane da se uključe. U tijeku je prvo kolo nagradne igre koja traje do 24. ožujka 2020. godine.