fbpx

POZNATI REZULTATI OČEVIDA Nesreću skrivila vozačića (34) – nalazi se u pritvoru

Poznati su rezultati očevida jučerašnje teške prometne nesreće kod Petrčana u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a dvije su lakše ozlijeđene. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 34-godišnja vozačica predana je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Jučer, 03. kolovoza oko 14,20 sati na DC 306, između mjesta Kožino-Petrčane došlo je do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dok su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je do prometne nesreće došlo na način da je 34-godišnjakinja upravljala osobnim automobilom Peugeot zadarskih registarskih oznaka i nije se kretala sredinom obilježene prometne trake uslijed čega prednjim desnim kotačem udara u betonski rubnjak, naglo skreće te gubi nadzor nad upravljačem i dolazi do zanošenja vozila po kolniku i udara s kotačima u betonski rubnjak, penje se na nogostup i biciklističku stazu i s prednjom desnom bočnom stranom vozila udara u metalnu zaštitnu ogradu koju ruši. Uslijed čega dolazi do rotiranja vozila i udara sa zadnjom stranom u metalnu zaštitnu ogradu koju probija i ruši, izlazi s kotačima na kameno-zemljani nasip, te dolazi do prevrtanja vozila na krov, nakon čega se zaustavlja na zemljanoj površini nižoj od razine kolnika.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 23-godišnji putnik, dok su lakše tjelesne ozljede zadobili 34-godišnja vozačica i 27-godišnji putnik (suvozač).

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 34-godišnjakinja je sinoć zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

ZDanas/HRT