Sony lansira prijenosni klima uređaj, bit će veličine kartice

Sony uskoro lansira prijenosni klima uređaj veličine bankovne kartice koji puše hladan zrak, a smješten je na stražnjoj strani košulje ili majice, piše mymodernmet. Reon Pocket je bluetooth uređaj koji koristi termoelektrično hlađenje za vrućih ljetnih mjeseci ili nas može grijati ako ga koristimo zimi.

Uređaj se stavlja u poseban džepić na stražnjoj strani odjeće, uz vrat i povezan je s aplikacijom koju kontroliramo mobitelom. Sony kaže da može ohladiti tjelesnu temperaturu korisnika za 13 stupnjeva Celzijusa. Za hladnih dana podiže temperaturu za 8 stupnjeva.

Zasad samo u Japanu

Zasad se čini da će se uređaj lansirati samo u Japanu, po cijeni od 95 do 140 eura. Baterija mu traje 24 sata, puni se dva sata. Uređaj je malen, teži samo 85 grama, ne primjećuje se dok se nosi.

Dolazi u dvije verzije, Reon Pocket Standard i Reon Pocket Life. Modelom standard se temperatura kontrolira ručno putem telefona, uskoro se uvodi i automatski način rada. Moguće je podesiti volumen zraka i podesti rad prema želji korisnika.