fbpx

Stigli nalazi obdukcije milijardera pedofila Epsteina, slomljen mu je vrat

REZULTATI obdukcije osramoćenog milijardera Jeffreyja Epsteina koji je počinio samoubojstvo u svojoj zatvorskoj ćeliji, pokazuju da mu je slomljeno nekoliko vratnih kralježaka, objavio je Washington Post.

Ozljede upućuju na to da se objesio ili je zadavljen, objavio je Washington Post pozivajući se na neidentificirane izvore upoznate s rezultatima obdukcije.

Pronađen mrtav u subotu

Multimilijunaš i osuđeni seksualni prijestupnik koji je čekao suđenje zbog optužbi za trgovinu seksualnim robljem, pronađen je mrtav u subotu u njujorškom zatvoru.

Izvor je Reutersu ranije rekao da je 66-godišnji Epstein pronađen obješen.

Glavni državni odvjetnik William Barr zatražio je u utorak ostavku nadzornika saveznog zatvora i osudio ozbiljne nepravilnosti u zatvoru.

Nepravilnosti u zatvoru

Mediji su pisali da stražari nisu dovoljno često provjeravali Epsteina te da su ga ostavili samog na tri sata.

Barr i ugledni američki dužnosnici zatražili su istragu njegove smrti.

Epsteinu su nekoć prijatelji bili predsjednik Donald Trump i bivši predsjednik Bill Clinton.

Plaćao 14-godišnjakinjama za seks

Epstein je uhićen 6. srpnja ove godine zbog sumnje na trgovinu maloljetnim djevojkama za seks, koja se odvijala u njegovoj vili u prestižnom njujorškom Upper East Sideu te u njegovom domu u Palm Beachu na Floridi. Neke od optužbi odnose se na djela iz 2000. godine, javlja ABC. Tužitelji u optužnici navode da je namamio desetke 14-godišnjih djevojčica u svoje luksuzne domove u New Yorku i na Floridi te im plaćao za seksualne usluge.

U optužnici stoji da je bivši menadžer hedge fonda dogovarao da djevojke gole izvode “masaže” i druge seksualne radnje te plaćao nekim djevojkama da regrutiraju još djevojaka.

Epstein je ranije poručio da su susreti s navodnim žrtvama bili sporazumni i da je vjerovao da su imale 18 godina.

Brojne teorije o smrti

Iako je službena verzija da se Epstein ubio u zatvoru, čini se da velik dio američke javnosti ne vjeruje u službenu verziju događaja. I po svemu sudeći, za to imaju prilično dobre razloge. Američki Esquire tako eksplicite navodi da ovaj put nitko neće povjerovati u službenu priču.

Podsjetimo, prije tri tjedna Epstein je pronađen bez svijesti u svojoj zatvorskoj ćeliji u njujorškom zatvoru na donjem Manhattanu, pri čemu je na vratu imao ozljede koje su sugerirale samoozljeđivanje. Tada je, prema američkim zatvorskim propisima, trebao biti stavljen pod 24-satni nadzor kako bi se spriječilo samoubojstvo.

New York Times navodi kako se i dalje ne zna je li Epstein bio pod takvim nadzorom u trenutku kad se ubio, ali ako je, nameće se pitanje kako je moguće da se ubije pritvorenik koji je pod stalnim nadzorom upravo zbog mogućnosti suicida.

Epstein je bio smješten u najsigurniji odjel zatvora na Manhattanu, u kojem zatvorenici 23 sata dnevno provode u ćelijama, a kamere ih stalno snimaju, pa i kad se tuširaju i obavljaju nuždu.

Odvjetnik Epsteinovih žrtava prije tri tjedna: On neće živ dočekati suđenje

Epstein je u njujorškom zatvoru čekao na suđenje koje je trebalo započeti sljedeće godine. Odvjetnik Spencer Kuvin, koji je prije više od 10 godina zastupao žrtve američkog milijardera, krajem srpnja u razgovoru za britanski tabloid The Sun rezolutno je ustvrdio da Epstein neće doživjeti suđenje.

Kuvin je takvu ocjenu iznio nakon što se Epstein prije tri tjedna navodno već pokušao ubiti, pa dodao kako bi netko od moćnih Epsteinovih prijatelja mogao pokušati zauvijek ušutkati optuženog pedofila.

“Ako Epsteinov slučaj dođe do sudnice, svatko s kim je bio u kontaktu svih ovih godina mogao bi biti izložen. Nimalo ne sumnjam da nema zatvora koji može zaštititi čovjeka kojeg moćnici žele ušutkati”, dodao je tada Kuvin.

“Bude li ugrozio bilo koga na poziciji moći koji ima mogućnost doći do njega u zatvoru, Epsteinov život je definitivno u opasnosti”, ustvrdio je Kuvin prije tri tjedna, nakon što se Epstein navodno pokušao ubiti.