fbpx

Uhićen fizičar koji je kampirao ispred Ministarstva, zatvorili ga u Remetinec?

Uhićen je teorijski fizičar Boris Ivetić koji gotovo cijelo ljeto prosvjeduje pred Ministarstvom znanosti i obrazovanja zbog stanja na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.

Stranka Slobodna Hrvatska objavila je kako je ministrica Blaženka Divjak pokušala oteti Ivetićev transparent, u čemu ju je on spriječio, a nakon toga je došla policija i Ivetića odvela na sud. Sud ga je onda, dodaju, poslao u Remetinec.

Policija ne govori gdje se mladi fizičar trenutno nalazi

Iz PU zagrebačke su za Index potvrdili kako su u petak ujutro intervenirali pred Ministarstvom obrazovanja i uhitili jednu osobu na temelju Članka 6. iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Riječ je o članku koji predviđa novčanu ili kaznu zatvora do 30 dana za osobe koje se na javnom mjestu ponašaju na naročito drzak i nepristojan način vrijeđajući građane ili narušavajući njihov mir.

Neslužbeno smo doznali kako je u petak ujutro uhićen upravo mladi znanstvenik.

Iz policije nam nisu mogli potvrditi je li osuđen te gdje se sada nalazi.

Ministarstvo: Agresivno se uputio prema ministrici

O slučaju su se oglasili i iz Ministarstva obrazovanja.

“U dva mjeseca komunalni redari i policija su u više navrata intervenirali zbog različitih verbalnih sukoba g. Ivetića sa djelatnicima Ministarstva te zaštitarskom službom Ministarstva. U petak, 23.8.2019. g. Ivetić se, nakon verbalnog napada na ministricu na samom ulazu Ministarstva, agresivno uputio prema ministrici, a između njih se postavio službeni vozač te spriječio mogući napad, te je Ministarstvo bilo dužno reagirati te kontaktirati Policiju”, javljaju iz Ministarstva.

Ivetić je ranije rekao kako prosvjeduje zbog “kriminala na PMF-u”. Naime, za vrijeme doktorskog studija je 12 semestara radio kao asistent. Međutim, navodi kako je sve bilo na crno i neplaćeno.

Izvor: Index.hr